Traducción de controles nel diálogu del editor

La barra de ferramientes dientro del diálogu del editor nel IDE de Basic amuesa controles p'activar y alministrar los diálogos alcontraos.

De manera predeterminada, cualisquier diálogu que crees solamente va contener recursos de cadenes pa un idioma. Quiciabes quieras crear diálogos que n'automático amuesen cadenes rexonalizaes acordies colos axustes llingüísticos del usuariu.

P'habilitar la llocalización de diálogos

1. Nel editor de diálogu nel IDE de Basic, abre la barra d'idioma escoyendo Ver - Barres de Ferramientes - Idiomes.

Si la biblioteca actual yá tien un diálogu alcontráu, la barra d'idiomes ye escoyíu automáticamente.

2. Click the Manage Languages iconManage Language icon on the Language toolbar or on the Toolbox bar.

Si vez que nel diálogu d'alministración de los idiomes pa la interfaz d'usuariu. El diálogu alministra idiomes pa la biblioteca actual. El nome de les biblioteques actuales esta amosada na barra de títulu.

3. Fai clic n'Amestar p'amestar una entrada d'idioma.

Estos pasos permite a tolos nuevos diálogos contener recursos de cadenes localizables.

4. La primer vegada que faiga clic n'Amestar, va ver que'l diálogu de Configurar la interfaz predeterminada d'usuariu. Les siguientes vegaes que faiga clic n'Amestar, esti diálogu va tener el nome d'Amestar idioma a la interfaz d'usuariu.

Pues tambien camudar l'idioma predetermináu nel diálogu d'Alministrar idioma de interfaz d'usuariu.

5. Escueye un idioma.

P'amestar recursos de cadena que contienen les versiones traducíes de toles cadeans nel diálogu de propiedaes. Pa configurar el diálogu de cadenes nel idioma predetermináu este ye copiáu nun nuevu set de cadenes. Despues podras camudar al nuevu idioma y despues traducir la cadena.

6. Zarra'l diálogu o amiesta idiomes adicionales.

Pa editar los controles de llocalizacion nel to diálogu

Una vegada qu'amestares los recursos a les cadenes alcontraes nos tos diálogos, vas poder escoyer l'idioma actual de la llista d'idiomes actuales na barra d'idiomes.

1. Camuda la llista actual d'idiomes a los idiomes predeterminaos.

2. Inxerta cualesquier númberu de controlds pal to diálogu ya ingresa toles cadenes que quieras.

3. Escueye otru idioma na llista d'idiomes actuales.

4. Usando'l diálogu de propiedaes de control, edita toles cadenes a otros idiomes.

5. Repite tolos idiomes qu'amestasti.

L'usuariu de los tos diálogos va ver les cadenes del idioma de interfaz de usaurio na versión del usuariu de LibreOffice, siempres y cuando hayas provistu la cadena pa esi idioma.

Si nun hai un idioma qu'esti na versión del usuariu, l'usuariu va ver l'idioma predetermináu.

Si l'usuariu tien una versión antigua de LibreOffice que non reconosca los recursos de cadeanas localizables pal diálogu de Basic, l'usuariu va ver les cadenes nel idioma predetermináu.

Please support us!