Variables

Jump to: navigation, search

Los campos Variables dexen amestar conteníu dinámico al documentu. Por exemplu, pue usar una variable pa restablecer la numberación de les páxines.

Escueya la llingüetaInxertar - Campos - Otros - Variables

Warning.png Los campos definíos pol usuariu namái tán disponibles nel documentu actual.

Tipu

Llista los tipos de campos disponibles. P'amestar un campu al documentu, faiga clic nun tipu de campu, faiga clic nun campu de la llista Seleición y, a lo último, faiga clic en Inxertar. Los campos siguientes tán disponibles:

Tipu Descripción
Configurar variable Define una variable y el so valor. Pue camudar el valor d'una variable calcando delantre del campu de la variable y escoyendo Editar - Campos.
Amosar variable Inxerta'l valor de la variable que calca na llista Seleición.
campu DDE Inxerta un enllaz DDE nel documentu que pue anovar cola frecuencia que deseye por aciu el nome asignáu.
Inxertar fórmula Inxerta un númberu fixu o la resultancia d'una fórmula.
Campu d'entrada Inxerta un nuevu valor pa una variable o un Campu del usuariu.

El valor d'una variable nun campu d'Entrada namái ye válidu dende onde s'inxerte'l campu palantre. Pa camudar el valor de la variable darréu nesi documentu, inxerte otru campu d'Entrada del mesmu nome pero con un valor distintu. Sicasí, el valor del Campu del usuariu camudar na so totalidá.

Les variables amosar nel campu Seleición. Si calca'l botón Inxertar, apaez el diálogu Campu d'entrada, onde pue escribir un nuevu valor o testu adicional como nota.

Secuencia Inxerta la numberación automática pa tables, imaxes o marcos de testu.
Definir variables de páxines Inxerta un puntu de referencia nel documentu, dempués del cual vuelve empezar el conteo de les páxines. Escueya "activar" p'aplicar el puntu de referencia y "desactivar" pa encaboxalo. Tamién pue escribir un desplazamientu pa empecipiar el conteo de la páxina nun númberu distintu.
Amosar variable de páxina Amuesa'l númberu de páxines dende'l puntu de referencia "Determinar variable de páxina" hasta esti campu.
Campu del usuariu Inxerta una variable xeneral personalizada. Pue usar el Campu del usuariu pa definir la variable de la instrucción d'una condición. Cuando camude un Campu del usuariu anovaránse toles instancies de la variable nel documentu.
Note.png Los siguientes campos de testu namái s'amuesen o son activables si escoyóse'l tipu de campu correspondiente en cada casu.

Formatu

Faiga clic nel formatu que deseya aplicar al campu escoyíu o faiga clic en "Otros formatos" pa definir un formatu personalizáu.

Pa los campos definíos pol usuariu calque sobre'l formatu que deseye aplicar na llista Formatu, o calque "Otros formatos" pa definir unu personalizáu.

Nome

Escriba'l nome del campu definíu pol usuariu que deseye crear. Pa configurar un destín, faiga clic en "Establecer referencia" na llista Tipu, escriba un nome nesti cuadru y, de siguío, faiga clic en Inxertar. Pa identificar el nuevu destín, faiga clic nel so nome na llista Seleición.

Valor

Escriba'l conteníu que deseya amestar a un campu definíu pol usuariu.

Na llista Formatu defina si deseya'l valor como testu o como númberu.

Marca

Amuesa los campos disponibles del tipu de cambéu escoyíu na llista Tipu de campu. Pa inxertar un campu, faiga clic nél y, de siguío, faiga clic en Inxertar.

Tip.png Pa inxertar con rapidez un campu de la llista, caltenga calcada la tecla Control y faiga doble clic nel campu.

Nun documentu HTML pue disponer de dos campos adicionales pal tipu de campu "Establecer variable": HTML_ON y HTML_OFF. El testu qu'escriba nel cuadru Valor va convertir nuna etiqueta d'apertura HTML (<value>) o nuna etiqueta de zarru HTML (</value>) cuando el ficheru guardar como documentu HTML, según la opción qu'escueya.

Tip.png Si calca dos vegaes sobre una entrada mientres caltién calcada la tecla (Control) o escueye la variable deseyada y calca la tecla d'espaciu, felicidá entrada inxertar automáticamente nel documentu.

Fórmula

Esta opción namái ta disponible si'l tipu de campu "Inxertar fórmula" ta escoyíu.

Indicación

Introduza equí la suxerencia pal tipu de campu correspondiente.

Correición

Escriba'l valor de desplazamientu que deseya aplicar a un campu de númberu de páxina, por exemplu "+1".

Invisible

Anubre'l conteníu del campu nel documentu. El campu inxertar nel documentu como una delgada marca de color gris. Esta opción namái ta disponible nos tipos de campos "Establecer variable" y "Campu del usuariu".

Numberación por capítulos

Define les opciones pa restablecer los númberos de los capítulos.

Nivel

Escueya equí los niveles de los títulos o capítulos nos que deseye reiniciar la numberación.

Separador

Escriba'l caráuter que deseye usar como separador ente la testera o los niveles de los capítulos.

Aplicar

Amiesta'l campu definíu pol usuariu a la llista Seleición.

Símbolu
Aplicar

Desaniciar

Desanicia'l campu definíu pol usuariu de la llista Seleición. Namái pue desaniciar campos que nun s'usen nel documentu actual. Pa desaniciar de la llista un campu que s'use nel documentu actual borre primero toles instancies del campu nel documentu y dempués desaniciar de la llista.

Símbolu
Desaniciar