Barres de ferramientes

Jump to: navigation, search

Esta seición ufierta una panorámica de les barres de ferramientes disponibles en LibreOffice Writer. Esta documentu d'información xeneral describe la configuración predeterminada de les barres de ferramientes de LibreOffice.

Barra d'oxetu de testu

Contién comandos de formatu pal testu que s'inclúi nun oxetu de dibuxu. La barra Oxetu de testu apaez al faer doble clic dientro d'un oxetu de dibuxu.

Barra de Numberación y viñetes

La Barra d'oxetos de numberación contién funciones pa modificar la estructura de párrafos numberaos, incluyíos l'orde de los párrafos y la definición de dellos niveles de párrafos.

Barra de propiedaes d'oxetu de dibuxu

Pue ver la barra "Propiedaes del oxetu de dibuxu" tantu en Writer como en Calc. Escueya'l menú Ver - Barres de ferramientes - Propiedaes del oxetu de dibuxu. Los controles activense cuando ta seleicionáu un oxetu de dibuxu. De mou predetermináu, verá distintos iconos dependiendo si'l documentu actual ye un documentu de testu o una fueya de cálculu.

Barra de Tabla

La Barra d'oxetos pa tables contién funciones que va precisar cuando trabaye con tables. Apaez cuando'l cursor ta dientro d'una tabla.

Barra d'Oxetu-OLE

La barra Oxetu OLE, qu'apaez cuando s'escueyen oxetos, contién les funciones más importantes relatives al formatu y la posición de los oxetos.

Barra de Marcu

Cuando s'escueye un marcu, la barra Marcu apurre les funciones más importantes relatives al formatu y la posición del marcu.

Barra de dibuxu

La barra Dibuxu contién les ferramientes d'edición que s'usen más frecuentemente. Faiga clic na flecha qu'hai xuntu al iconu p'abrir una barra de ferramientes con comandos adicionales.

Barra de Marcu

La barra Imaxe contién funciones pa establecer el formatu y la posición de los gráficos de mapa de bits escoyíos.

Barra de Formatu

La Barra d'oxetos de testu nel mou d'entrada de testu contién delles funciones de formatu.

Barra de fórmules

La barra de fórmules dexa crear y inxertar cálculos nun documentu de testu. P'activar la barra de fórmules, calque F2.

Regles

Les regles amuesen les dimensiones de la páxina, y tamién la posición de los tabuladores, sangríes, márxenes y columnes. Pue camudar too ello nes regles usando'l mur.

Barra Datos de tabla

Utilice barra Datos de tabla pa controlar la vista de datos.

Vista Previa

La barra de Vista Previa apaez cuando ve'l documentu nel mou de vista previa.

Barra d'estáu

La Barra d'estáu contién información sobre'l documentu y ufierta dellos botones con funciones especiales.

Classification Bar

The Classification bar contains tools to help secure document handling.

The Classification toolbar contains listboxes to help in selecting the security of the document, according to the BAF category policy and BAILS levels. LibreOffice will add custom fields in the document properties (File -> Properties, Custom fields tab) to store the classification policy as document metadata.

Go to menu View -> Toolbars and select Classification