Combinaciones de tecles pa LibreOffice Writer

Jump to: navigation, search

Les combinaciones de tecles utilizar pa realizar les xeres comunes de LibreOffice Writer con mayor más rapidez. Esta seición ufierta una llista de les combinaciones de tecles predeterminaes de LibreOffice Writer

Note.png Dalgunes de les tecles d'accesu directu puen tar asignaes al sistema del ordenador. Les tecles asignaes al sistema del ordenador nun tán disponibles pa LibreOffice. Intente asignar distintes tecles pa LibreOffice, en Ferramientes - Personalizar - Tecláu, o pal sistema del ordenador.

Tamién puen usase les combinaciones de tecles xenerales en LibreOffice.

Tecles de función pa LibreOffice Writer

Tecles d'accesu directu Efeutu
(F2) Barra de fórmules
Ctrl + F2 Inxertar comandu de campu
(F3) Completar AutoTestu
Ctrl+F3 Editar AutoTestu
(F4) Abrir visualización de fonte de datos
Mayús + F4 Escoyer marcu siguiente
(F5) Activar/Desactivar Navegador
Control + Mayús + F5 Navegador activáu, dir a númberu de páxina
(F7) Revisión ortográfica
Ctrl+F7 Sinónimos
(F8) Mou Ampliación
Ctrl + F8 Activar/desactivar marques
(Mayús)(F8) Mou de seleición adicional
Ctrl+Mayus+F8 Mou de seleición en bloque
(F9) Anovar campos
Ctrl + F9 Amosar comandu de campu
(Mayús)(F9) Calcular tabla
Ctrl + F9 Anovar campos y llistes d'entrada!:
Ctrl + F10 Activar/desactivar caráuteres non imprentables
F11 Activar y desactivar ventana Estilu y formatu
(Mayús)(F11) Crear estilu
Ctrl+F11 Enfoca na caxa d'estilos
Control + Mayús + 11 Anovar estilu
(F12) Activar numberación
Ctrl + F12 Inxertar o editar tables
(Mayús)(F12) Activar viñeta
Control + Mayús + F12 Desactivar Numberación / Viñeta

Combinaciones de tecles en LibreOffice Writer

Tecles d'accesu directu Efeutu
Ctrl + A Escoyer too
Ctrl + J Xustificáu
Ctrl + D Sorrayáu doble
Ctrl+Y Centráu
Ctrl+H Guetar y trocar
Ctrl + Mayús + P Superíndiz
Ctrl + L Alliniar la esquierda
Ctrl + R Alliniar a la derecha
Ctrl + Mayús + B Subíndiz
Ctrl+Y Restaurar la última aición
Ctrl+0 (cero) Aplicar estilu de párrafu predetermináu
Ctrl + 1 Aplicar estilu de párrafu Testera 1
Ctrl + 2 Aplicar estilu de párrafu Testera 2
Ctrl+3 Aplicar estilu de párrafu Testera 3
Ctrl+4 Aplicar estilu de párrafu Testera 4
Ctrl+5 Aplicar estilu de párrafu Testera 5
Ctrl + tecla más Calcula'l testu escoyíu y copia la resultancia nel cartafueyu.
Ctrl + guión (-) Separador definíu pol usuariu; separador inxertáu na pallabra manualmente.
Ctrl + Mayús + signu menos (-) Guión protexíu (nun se va utilizar como separador silábicu)
Ctrl + signu de multiplicación * (namái del tecláu numbéricu) Executar campu de macro
Ctrl+Shift+Espaciu Espaciu protexíu. Los espacios protexíos nun s'usen a la fin de la llinia y nun s'espanden nel testu xustificáu.
(Mayús) Tecla Entrar Saltu de llinia ensin cambéu de párrafu
Control++ Saltu de páxina manual
Ctrl + Mayús + Intro Saltu de columna en testos de delles columnes
Alt + Intro Inxerta un párrafu ensin numberación nuna llista. Nun funciona si'l cursor ta al final de la llista.
Alt + Intro Inxerta un párrafu nuevu enantes o dempués d'una seición o enantes d'una tabla.
(Cursor esquierda) Marca del cursor escontra la esquierda
(Mayús)(Cursor esquierda) Marca del cursor escontra la esquierda con seleición
Ctrl+Flecha esquierda Saltu al entamu de pallabra
Ctrl+Mayús+Flecha esquierda Escoyer vierbu a vierbu escontra la esquierda
(Cursor derecha) Cursor escontra la derecha
(Mayús)(Cursor derecha) Cursor escontra la derecha con seleición
Ctrl+Flecha derecha Dir al entamu de la pallabra siguiente
Ctrl+Mayús+Flecha derecha Escoyer vierbu a vierbu escontra la derecha
(Cursor enriba) Filera escontra riba
(Mayús)(Cursor enriba) Filera escontra riba con seleición
Ctrl+Arrow Up Mueva'l cursor al entamu del párrafu anterior.
CtrlMayús+Flecha arriba Escueya hasta l'entamu del párrafu. La siguiente pulsación de tecla amplía la seleición al entamu del párrafu anterior.
(Cursor embaxo) Filera escontra baxo
(Mayús) (Cursor embaxo) Filera escontra baxo con seleición
Ctrl+Flecha abaxo Mueva'l cursor al entamu del párrafu anterior.
CtrlMayús+Flecha abaxo Escueya l'hasta final del párrafu. La siguiente pulsación de tecla amplía la seleición a la fin del párrafu siguiente.
Aniciu Saltu al entamu de filera
Aniciu+Mayús Dir y escoyer l'empiezu d'una llinia
Fin Saltu a la fin de filera
Fin+Mayús Dir y escoyer el final de la llinia
Ctrl+Aniciu Saltu al entamu del documentu
Ctrl+Aniciu+Mayús Saltu al entamu del documentu con seleición
Ctrl+Fin Saltu a la fin del documentu
Ctrl+Fin+Shift Saltu a la fin del documentu con seleición
Control + RePág Mover el cursor ente'l testu y la testera
Control + AvPág Mover el cursor ente'l testu y el pie de páxina
Insert Activar/desactivar mou Inxertar
(RePág) Páxina de pantalla escontra riba
(Mayús) (RePág) Páxina de pantalla escontra riba con seleición
(AvPág) Páxina de pantalla escontra baxo
(Mayús) (AvPág) Páxina de pantalla escontra baxo con seleición
Ctrl+Supr Desanicia'l testu hasta'l final de la pallabra
Ctrl+Retrocesu Desanicia'l testu hasta l'entamu de la pallabra

Nuna llista: desanicia un párrafu delantre del actual.

Ctrl+Del+Shift Desanicia'l testu hasta'l final de la frase
Control + Mayús + Retrocesu Desanicia'l testu hasta l'entamu de la frase
Ctrl + Tab Al completar una pallabra automáticamente: Propuesta siguiente
Control + Mayús + Tab Al completar una pallabra automáticamente: Propuesta anterior
Ctrl+Alt + Máyus + V Pega'l conteníu del cartafueyu como testu ensin formatu.
Ctrl + doble clic o Ctrl + Mayúsc + F10 Con esta combinación puen acoplase y desacoplar rápido delles ventanes, ente otres les de Navegador y Estilu y formatu.

Combinaciones de tecles pa los niveles de testeres y de párrafos

Tecles d'accesu directu Efeutu
Ctrl+Alt+Flecha enriba Mueve'l párrafu activu o los párrafos escoyíos un párrafu escontra riba.
Ctrl+Alt+Flecha embaxo Mover, dende'l párrafu actual o escoyíu, un párrafu escontra baxo.
(Tab) La testera en formatu "Testera X" (X = 1-9) muévese un nivel escontra baxo na estructura.
(Mayús)(Tab) La testera en formatu "Testera X" (X = 2-10) muévese un nivel escontra riba na estructura.
Ctrl + Tab

Al entamu d'una testera: inxerta una tabulación. Dependiendo del Alministrador de ventanes que s'utilice, ye posible utilizar Alt+Tab nel so llugar.

Pa camudar los niveles de testeres al traviés del tecláu, tendrá d'asitiar el cursor delantre del testera enantes d'activar les tecles.

Combinación de tecles pa les tables en LibreOffice Writer

Ctrl + Mayús + T

Combinación de tecles Efeutu
Ctrl + A Si la caxella actual ta balera: Escueye tola tabla. De lo contrario: Escueye'l conteníu de la caxella actual; si activa de nuevu esti comandu, escueye tola tabla.
Ctrl + Entamu Si la caxella actual ta balera: Salta al entamu de la tabla. De lo contrario: Salta cola primera pulsación al entamu de la caxella actual, cola segunda, al entamu de la tabla actual y cola tercera, al entamu del documentu.
Ctrl + Fin Si la caxella actual ta balera: Salta a la fin de la tabla. De lo contrario: Salta cola primera pulsación a la fin de la caxella actual, cola segunda, a la fin de la tabla actual y cola tercera, a la fin del documentu.
Ctrl + Tab Inxertar una tabulación (namái en tables) Dependiendo del Alministrador de ventanes que s'utilice, ye posible utilizar Alt+Tab nel so llugar.
Alt + tecles de flecha Aumentar/amenorgar la columna/filera nel borde de caxella derechu/inferior
Alt+Mayús+tecles de flecha Aumentar/amenorgar la columna/filera nel borde de caxella esquierdu/superior
Alt + Control+tecles de flecha Ye igual que Alt, pero namái se modificar la caxella activa
Ctrl+Alt+Mayús.+tecles de flecha Ye igual que Alt, pero namái se modificar la caxella activa
Alt+Insert Dempués de trés segundos en mou Inxertar, la tecla de flecha inxerta una filera o una columna, Control + tecla de flecha inxerta una caxella
Alt+Supr Dempués de trés segundos en mou Supr, la tecla de flecha inxerta una filera o una columna; Control + tecla de flecha xune dos caxelles consecutives
Suprime la protección de caxella de toles tables escoyíes. Si'l cursor atopar en cualquier puntu del documentu, ye dicir cuando nun hai nenguna tabla escoyida, suprime la protección de caxelles en toles tables.
Mayús + Ctrl + Supr Si nun hai caxelles escoyíes, el testu del cursor a la fin de les oraciones actuales ye borráu. Si'l cursor esta a la fin de la caxella, y non la caxella completa ye escoyíu, el conteníu de la caxella siguiente son desaniciaes.

Si nun ta seleicionada una caxella completa ya'l punteru ta al final de la tabla, el párrafu que sigue a la tabla se desaniciará, a menos que seya l'últimu párrafu del documentu.

Si unu o mas caxelles estan escoyíu, la filera completa contién la seleición sera borráu. Si toles fileres son escoyíos completa o parcialmente, la tabla completa sera desaniciada.

Combinación de tecles pa mover y camudar el tamañu de marcos, imaxes y oxetos

Combinación de tecles Efeutu
(Esc) El cursor atopar nun marcu de testu y nun hai nengún testu escoyíu: la tecla (Esc) escueye'l marcu de testu.

El marcu de testu ta escoyíu: la tecla(Esc) desanicia'l cursor del marcu de testu.

F2, Intro o cualquier tecla que xenere un caráuter na pantalla Si hai un marcu de testu escoyíu: asitia'l cursor a la fin del testu nel marcu de testu. Si calca cualquier tecla que xenere un caráuter na pantalla y el documentu atopar nel mou d'edición, el caráuter va amestar al testu.
Alt + tecles de flecha Mover oxetu
Alt + Control+tecles de flecha Cambéu del tamañu por aciu el desplazamientu del borde derechu/inferior.
Alt+Ctrl+Mayús+tecles de flecha Cambéu del tamañu por aciu el desplazamientu del borde esquierdu/superior.
Ctrl + Tab Escueye l'ancla d'un oxetu (en mou Editar puntos).