Imprentar un folletu

Jump to: navigation, search

Un documentu de Writer pue imprimise como folletu. Esto ye, Writer imprime dos páxines en cada cara de la fueya; d'esta forma, al doblar la fueya'l documentu pue lleese como llibru.

Cuando cree un documentu que se deba imprentar como folletu, asigne a les páxines orientación vertical. Writer aplica'l diseñu de folletu al imprentar el documentu.

Pa imprentar un folletu

1. Escueya Ficheru - Imprentar.
  2. Nel diálogu Imprentar, faiga clic en Propiedaes.
  3. Nel diálogu de propiedaes de la imprentadora, estableza la orientación del papel n'horizontal.
Tip.png Si la so imprentadora tien función dúplex, y tenemos en cuenta que los folletos suelen imprimise n'horizontal, tien d'utilizar la opción "dúplex - orientación vertical" nel diálogu de configuración de la so imprentadora.
  1. Torne al diálogu de Imprentar y faiga clic na páxina de la llingüeta Diseñu de páxina.
  2. Escueya Prospeutu.
  3. Si tratar d'una imprentadora qu'imprime de forma automática nos dos llaos d'una fueya, especifique que s'incluyan "Toles páxines".
  1. Calque Aceutar.

Si imprime un documentu en forma vertical nuna páxina apaisada, los llaos opuestos d'un folletu van imprimise unu xuntu al otru. Si la imprentadora pue imprentar a doble cara, pue crease un folletu completu a partir del documentu ensin tener qu'ordenar les páxines dempués. Si la imprentadora nun pue imprentar a doble cara, pue consiguise'l mesmu efeutu imprentando en primer llugar les páxines fronteres cola opción "Páxines fronteres / páxines dereches / páxines impares" marcada y, de siguío, volviendo inxertar la pila de papel na imprentadora ya imprentando les páxines traseres cola opción "Páxines traseres / páxines esquierdes / páxines pares" marcada.

Note.png Si LibreOffice imprime les páxines nun orde incorrectu, abra la páxina de la llingüeta Opciones y escueya Imprentar n'orde invertíu, ya imprima nuevamente'l documentu.