Navigator

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Viser eller skjuler Navigator, hvorfra du hurtigt kan hoppe til forskellige dele af dit dokument. Du kan også bruge Navigatoren til at indsætte elementer fra det aktuelle dokument eller andre åbne dokumenter, og til at administrere hoveddokumenter. For at redigere et element i Navigatoren, højreklik på elementet, og vælg så en kommando fra genvejsmenuen. Hvis du vil, kan du fastgøre Navigatoren til kanten af dit arbejdsområde.

Vælg Vis - Navigator

På værktøjslinjen Standard, klik på

Ikon
Navigator til/fra

For at åbne Navigatoren, vælg Vis - Navigator. For at flytte Navigatoren, træk dens titellinje til den ønskede position. For at fastgøre Navigatoren, træk dens titellinje til venstre eller til højre kant af arbejdsområdet. For at frigøre Navigatoren, dobbeltklik på et tomt område af Navigator.

Klik på plustegnet (+) ved siden af en kategori i Navigatoren for at vise elementerne i kategorien. For at se antallet af punkter i en kategori skal du lade musemarkøren hvile på kategorien i Navigatoren. For at springe til et element i dokumentet skal du dobbeltklikke på elementet i Navigatoren.

For at hoppe til næste eller foregående element i et dokument skal du klikke på ikonet Navigation for at åbne værktøjslinjen Navigation, klikke på den elementets kategori og så klikke på op- eller nedpilene.

Note.png En skjult sektion i et dokument vises med grå farve i Navigatoren, og viser teksten "skjult", når du lader musemarkøren hvile over den. Det samme gælder for indholdet af sidehoved og sidefod i sidetypografier, som ikke er brugt i et dokument, skjult indhold i tabeller, tekstrammer, grafik, OLE-objekter og indekser.

Skift mastervisning

Skifter mellem hovedvisning og normalvisning, hvis et hoveddokument er åbent.

Ikon
Skift mastervisning

Navigation

Åbner værktøjslinjen Navigation, hvor du hurtigt kan springe mellem næste og forrige element i den kategori, som du vælger. Vælg kategorien og klik på pilene "Forrige" og "Næste".

For at fortsætte søgningen, klik på ikonet Gentag søgning på den flydende værktøjslinje Navigation.

Ikon
Navigation

Forrige

Hopper til det foregående element i dokumentet. For at angive hvilken type af element du vil hoppe til, skal du klikke på ikonet Navigation, og så klikke på en kategori - for eksempel, "Billeder".

Ikon
Forrige objekt

Næste

Hopper til næste element i dokumentet. For at angive hvilken type element du vil hoppe til, skal du klikke på ikonet Navigation, og så vælge en elementkategori - for eksempel 'Billeder'.

Ikon
Næste objekt

Sidetal

Type the number of the page number that you want to jump to, and then press Enter.

Tip.png For hurtigt at flytte markøren til en anden side mens du er i et dokument, skal du trykke Skift+Ctrl+F5, skrive det sidetal som du vil hoppe til og vente et øjeblik.

Rulleliste

Shows or hides the Navigator list.

Ikon
Rulleliste til/fra

Indholdsvisning

Switches between the display of all categories in the Navigator and the selected category.

Ikon
Skift indholdsvisning
Tip.png For hurtigt at omorganisere overskrifter og deres tilknyttede tekster i dit dokument, kan du vælge kategorien "Overskrifter" på listen, og så klikke på ikonet Indholdsvisning. Nu kan du bruge træk og slip til at omorganisere indholdet.

Sæt påmindelse

Klik her for at indsætte en Kommentar på denne markørplacering. Du kan definere op til fem kommentarer, For at hoppe til en kommentar, skal du klikke på ikonet Navigation, i vinduet Navigation skal du klikke på ikonet kommentar og så vælge en af knapperne Forrige eller Næste.

Ikon
Sæt påmindelse

Sidehoved

Moves the cursor to the header, or from the header to the document text area.

Ikon
Sidehoved

Sidefod

Moves the cursor to the footer, or from the footer to the document text area.

Ikon
Sidefod

Forankring <-> Tekst

Jumps between the footnote text and the footnote anchor.

Ikon
Forankring <-> Tekst

Træktilstand

Sets the drag and drop options for inserting items from the Navigator into a document, for example, as a hyperlink. Click this icon, and then choose the option that you want to use.

Ikon
Træktilstand

Indsæt som hyperlink

Opretter et hyperlink, når du trækker og slipper et element ind i det aktuelle dokument. Klik på hyperlinket i dokumentet for at hoppe til elementet, som hyperlinket peger på.

Indsæt som kæde

Indsætter det valgte element som en kæde der, hvor du trækker og slipper i det aktuelle dokument. Tekst bliver indsat som beskyttede sektioner. Indholdet af kæden bliver automatisk opdateret, når kilden bliver ændret. For at opdatere kæderne manuelt i et dokument, vælg Funktioner - Opdater - Kæder. Du kan ikke oprette kæder for grafik, OLE-objekter, referencer og indekser.

Indsæt som kopi

Indsætter en kopi af det valgte element der, hvor du trækker og slipper i det aktuelle dokument. Du kan ikke trække og slippe kopier af grafik, OLE-objekter, referencer eller indeks.

Overskriftsniveau

Click this icon, and then choose the number of heading outline levels that you want to view in the Navigator window. You can also access this command by right-clicking a heading in the Navigator window.

1-10

Klik 1 for kun at vise øverste overskriftsniveau i Navigator-vinduet, og 10 for at se alle overskrifterne.

Ikon
Overskriftsniveau

Kapitel op

Moves the selected heading, and the text below the heading, up one heading position in the Navigator and in the document. To move only the selected heading and not the text associated with the heading, hold down Ctrl, and then click this icon.

Ikon
Kapitel op

Kapitel ned

Moves the selected heading, and the text below the heading, down one heading position in the Navigator and in the document. To move only the selected heading and not the text associated with the heading, hold down Ctrl, and then click this icon.

Ikon
Kapitel ned

Niveau op

Increases the outline level of the selected heading, and the headings that occur below the heading, by one. To only increase the outline level of the selected heading, hold down Ctrl, and then click this icon.

Ikon
Niveau op

Niveau ned

Decreases the outline level of the selected heading, and the headings that occur below the heading, by one. To only decrease the outline level of the selected heading, hold down Ctrl, and then click this icon.

Ikon
Niveau ned

Åbne dokumenter

Oplister navnene på alle åbne tekstdokumenter. For at se indholdet af et dokument i Navigator-vinduet, vælg dokumentets navn på listen. Det aktuelle dokument vist i Navigatoren er markeret med ordet "aktiv" efter dets navn på listen.

Du kan også højreklikke et element i Navigatoren, vælge Vis, og så klikke på det dokument, som du vil vise.