Dölja text

Jump to: navigation, search

Du kan använda fält och områden om du vill dölja eller visa text i dokumentet om inte vissa villkor uppfylls.

Innan du kan dölja text måste du skapa en variabel som du använder i villkoret för att dölja texten.

Så här skapar du en variabel

1. Klicka i dokumentet och välj Infoga - Fältkommando - Andra.
  2. Klicka på fliken Variabler och klicka på "Sätt variabel" i listan Fälttyp.
  3. Klicka på "Standard" i listan Format.
  4. Skriv variabelns namn i rutan Namn, t.ex. Dölj.
  5. Ange ett värde för variabeln i rutan Värde, t.ex. 1.
  6. Om du vill dölja variabeln i dokumentet markerar du Osynligt.
  7. Klicka på Infoga och sedan på Stäng.

Så här döljer du text

1. Klicka i dokumentet där du vill lägga till texten.
  2. Välj Infoga - Fältkommando - Andra och klicka sedan på fliken Funktioner.
  3. Klicka på "Dold text" i listan Typ.
  4. Ange en instruktion i rutan Med villkor. Om vi antar att du använder den variabel som du tidigare definierade, anger du Hide==1.
  5. Skriv texten som du vill dölja i rutan Dold text.
  6. Klicka på Infoga och sedan på Stäng.

Så här döljer du ett stycke

1. Klicka i stycket som du vill lägga till texten i.
  2. Välj Infoga - Fältkommando - Andra och klicka sedan på fliken Funktioner.
  3. Klicka på "Dolt stycke" i listan Fälttyp.
  4. Ange en instruktion i rutan Med villkor. Om vi antar att du använder den variabel som du tidigare definierade, anger du Hide==1.
  5. Klicka på Infoga och sedan på Stäng.
Note.png Du måste aktivera den här funktionen genom att ta bort bocken från menyn Visa - Dolda stycken. När bocken sitter där kan du inte dölja några stycken.

Så här döljer du ett avsnitt

1. Markera texten som du vill dölja i dokumentet.
  2. Välj Infoga - Område.
  3. Markera Dölj under Dölj och skriv sedan ett uttryck i rutan Med villkor. Om vi antar att du använder den variabel som du tidigare definierade, anger du Hide==1.
  4. Klicka på Infoga.