Tekstin piilottaminen

Jump to: navigation, search

Kenttiä ja osia voidaan käyttää tekstin piilottamiseen tai näyttämiseen asiakirjassa asetetun ehdon täyttyessä.

Ennen kuin tekstiä voidaan piilottaa, täytyy luoda muuttuja, jota käytetään tekstin piilotusehdossa.

Muuttujan luominen

1. Napsauta asiakirjaa ja valitse Lisää - Kentät - Lisää kenttiä.
  2. Napsauta Muuttujat -välilehteä ja napsauta "Määritä muuttuja"-riviä Tyyppi-luettelossa.
  3. Napsauta "Yleinen"-riviä Muotoilu-luettelossa.
  4. Kirjoita muuttujan nimi Nimi-ruutuun, esimerkiksi Piilota.
  5. Anna muuttujan arvo Arvo-ruutuun, esimerkiksi 1.
  6. Merkitse Näkymätön muuttujan piilottamiseksi asiakirjassa.
  7. Napsauta Lisää ja sitten Sulje.

Tekstin piilottaminen

1. Napsauta asiakirjaa kohdasta, johon lisäät tekstin.
  2. Valitse Lisää - Kentät - Lisää kenttiä ja siirry Toiminnot-välilehdelle.
  3. Napsauta Tyyppi-luettelossa "Piiloteksti"-riviä.
  4. Kirjoita ehtolause Ehto-ruutuun. Esimerkiksi käyttämällä aiemmin määritettyä muuttujaa kirjoitetaan Piilota==1.
  5. Piilotettu teksti-kenttään kirjoitetaan teksti, joka piilotetaan.
  6. Napsauta Lisää ja sitten Sulje.

Kappaleen piilottaminen

1. Napsauta kappaletta kohdasta, johon lisäät tekstiä.
  2. Valitse Lisää - Kentät - Lisää kenttiä ja siirry Toiminnot-välilehdelle.
  3. Napsauta Tyyppi-luettelossa "Piilotettu kappale"-riviä.
  4. Kirjoita ehtolause Ehto-ruutuun. Esimerkiksi käyttämällä aiemmin määritettyä muuttujaa kirjoitetaan Piilota==1.
  5. Napsauta Lisää ja sitten Sulje.
Note.png Tämä piirre otetaan käyttöön poistamalla merkki valikosta Näytä - Piilotetut kappaleet. Kun merkki on käytössä, kappaletta ei voi piilottaa.

Osan piilottaminen

1. Valitse asiakirjan piilotettava teksti.
  2. Valitse Lisää - Osa .
  3. Merkitse Piilota-alueella Piilota-ruutu ja kirjoita sitten lauseke Ehto-ruutuun. Esimerkiksi käyttämällä aiemmin määritettyä muuttujaa kirjoitetaan Piilota==1.
  4. Napsauta Lisää.