Skjule tekst

Jump to: navigation, search

Du kan bruge felter og sektioner til at skjule eller vise tekst i dit dokument, hvis en betingelse er opfyldt.

Før du kan skjule tekst, skal du oprette en variabel til brug i betingelsen for at skjule teksten.

For at oprette en variabel

1. Klik i dit dokument og vælg Indsæt - Felter - Flere felter.
  2. Klik på fanebladet Variable og klik så på "Definer variabel" i listen Type.
  3. Klik "Standard" i listen Format.
  4. Skriv et navn på variablen i feltet Navn, for eksempel Skjul".
  5. Indtast en værdi for variablen i feltet Værdi, for eksempel 1.
  6. For at skjule variablen i dit dokument, marker Usynlig.
  7. Klik på Indsæt og Luk.

For at skjule tekst

1. Klik i dokumentet, hvor du vil tilføje teksten.
  2. Vælg Indsæt - Felter - Flere felter og klik på fanebladet Funktioner.
  3. Klik "Skjult tekst" i listen Type.
  4. Indtast et udtryk i feltet Betingelse. For eksempel, ved brug af variablen, som du tidligere definerede, indtast Skjul==1.
  5. Skriv den tekst, som du vil skjule, i feltet Skjult tekst.
  6. Klik på Indsæt og Luk.

For at skjule et afsnit

1. Klik i afsnittet hvor du vil tilføje teksten.
  2. Vælg Indsæt - Felter - Flere felter og klik på fanebladet Funktioner.
  3. Klik "Skjult afsnit" i listen Type.
  4. Indtast et udtryk i feltet Betingelse. For eksempel, ved brug af variablen, som du tidligere definerede, indtast Skjul==1.
  5. Klik på Indsæt og Luk.
Note.png Du skal aktivere denne funktionallitet rydde feltet fra menuen Vis - Skjulte afsnit. Når feltet er markeret, kan du ikke skjule noget afsnit.

For at skjule en sektion

1. Vælg den tekst, som du vil skjule i dit dokument.
  2. Vælg Indsæt - Sektion.
  3. I området Skjul, vælg Skjul, og indtast så et udtryk i feltetBetingelse. For eksempel for at bruge variablen, som du tidligere definerede, skal du indtaste Skjul==1.
  4. Klik på Indsæt.