Körlevél létrehozása

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Körlevél készítéséhez szükség van egy címadatoknak szánt mezőket tartalmazó dokumentumra és egy címadatbázisra. Ezután össze kell vonni vagy egyesíteni kell a címadatokat és a szöveges dokumentumokat, hogy azokat ki lehessen nyomtatni vagy el lehessen küldeni e-mailben.

Note.png Ha a dokumentum HTML formátumú, a beágyazott vagy hivatkozott képek nem lesznek elküldve az e-mailben.

A Körlevéltündér segít a körlevelek létrehozásában.

Körlevél létrehozásához

 1. Válassza az Eszközök - Körlevéltündér lehetőséget.

  A Körlevéltündér látható. A következő egy példa arra, hogyan léphet végig a tündér oldalain:
 2. Válassza az Új dokumentum létrehozása sablonból lehetőséget, és kattintson a Tallózás gombra.

  Az Új párbeszédablak látható.
 3. Válassza az Üzleti levelezés pontot a bal oldali listából, majd a Modern levél pontot a jobb oldali listából. A Sablonok párbeszédablak bezárásához kattintson az OK gombra, majd kattintson a tündér Tovább gombjára.
 4. Válassza a Levél lehetőséget és kattintson a Tovább gombra.
 5. A tündér következő lépésében annak ellenőrzéséhez, hogy a megfelelő címlistát használja, kattintson a Címlista kiválasztása lehetőségre. Ha címblokkot szeretne használni, akkor válasszon egy címblokktípust, feleltesse meg az adatmezőket, amennyiben szükséges, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. Eztán következik a Megszólítás létrehozása című lépés. Törölje a Személyes megszólítás használata négyzetet. Az Általános megszólítás rész alatt válassza ki azt a megszólítást, amelyet minden levél tetején meg kíván jeleníteni.
 7. Ha körlevélmezőket szeretne elhelyezni bárhol máshol a dokumentumban, akkor válassza ki a megfelelő oszlopot a címadatforrásban, majd húzza és ejtse az oszlopfejlécet a dokumentumban oda, ahová a mezőt el kívánja helyezni. Győződjön meg róla, hogy az egész oszlopot kiválasztotta.
 8. Kattintson a Tovább, végül a Befejezés gombra a körlevél létrehozásához.

Kapcsolódó témakörök

A mezőkről általában

Címjegyzék regisztrálása

Adatforrás áttekintése