De standaardsjabloon wijzigen

Jump to: navigation, search

De standaardsjabloon bevat de standaardopmaakinformatie voor nieuwe tekstdocumenten. U kunt desgewenst een nieuwe sjabloon maken en deze als de standaardsjabloon gebruiken.

Een standaardsjabloon maken

1. Maak een document en de gewenste inhoud en opmaakprofielen.
  2. Kies Bestand - Sjablonen - Opslaan als sjabloon.
  3. In het vak Nieuwe sjabloon typt u een naam voor de nieuwe sjabloon.
  4. Dubbelklik, in het dialoogvenster dat verschijnt, op de map "Mijn sjablonen" en klik dan op Opslaan. U wordt gevraagd om een naam in te voeren; type deze en klik op OK.
  5. Kies Bestand - Nieuw - Sjablonen.
  6. Dubbelklik op de "Mijn sjablonen" map.
  7. Klik op de sjabloon die u gemaakt hebt, en kies Als standaardsjabloon instellen.
  8. Sluit het dialoogvenster.

Verwante onderwerpen

Een documentsjabloon maken

Sjablonen en opmaakprofielen

Standaardsjablonen wijzigen