Sivun taustan muutos

Jump to: navigation, search

LibreOffice käyttää sivutyylejä asiakirjan sivujen taustan määrittämiseen. Esimerkiksi yhden tai useamman asiakirjan sivun taustan muuttamiseksi vesileimaksi luodaan vesileimaa taustalla käyttävä sivutyyli ja käytetään sitten tätä sivutyyliä sivuille.

Sivun taustan muuttaminen

1. Valitse Muotoilu - Tyylit ja muotoilu.
  2. Napsauta Sivujen tyylit -kuvaketta.
  3. Napsauta ensin kakkospainikkeella sivutyylien luettelosta kohdetta ja valitse sitten Uusi.
  4. Kirjoita Järjestelytyökalu-välilehdellä sivutyylin nimi Nimi-kenttään.
  5. Valitse Seuraava tyyli -ruudussa sivutyyli, jota käytät seuraavalle sivulle.
  • Uuden sivutyylin käyttämiseksi yhdelle sivulle valitse "Oletus".
  • Uuden sivutyylin käyttämiseksi kaikille myöhemmille sivulle valitse uuden sivutyylin nimi.
  1. Napsauta Tausta-välilehteä.
  2. Valitse yläreunan luetteloruudusta, käytätkö yhtenäistä väriä vai grafiikkaa. Tämän jälkeen tee asetuksesi välilehdellä.
  3. Hyväksy OK:lla.

Taustan muuttaminen asiakirjan kaikilla sivuilla

Varmistetaan ennen aloittamista, että sivun taustaa käyttävä sivutyyli on luotu. Katso yksityiskohtia varten Sivun taustan muutos.

1. Valitse Muotoilu - Tyylit ja muotoilu.
  2. Napsauta Sivujen tyylit -kuvaketta.
  3. Kaksoisnapsauta sopivaa sivun taustaa käyttävää sivutyyliä.

Erilaisten sivun taustojen käyttäminen samassa asiakirjassa

Varmistetaan ennen aloittamista, että sivun taustaa käyttävä sivutyyli on luotu. Katso yksityiskohtia varten Sivun taustan muutos.

1. Napsauta sen kappaleen ensimmäisen merkin edessä, josta muutat taustan.
  2. Valitse Lisää - Pakotettu vaihto.
  3. Valitse Sivunvaihto.
  4. Valitse Tyyli-ruudussa sivutyyli, jossa käytetään sivun taustaa.
  • Taustan muuttamiseksi vain käsiteltävältä sivulta valitse sivutyyli, jolle seuraava tyyli on asetettu "Oletukseksi".
  • Taustan muuttamiseksi käsiteltävältä ja sitä seuraavilta sivuilta valitse sivutyyli, jolle seuraava tyyli on asetettu sivutyylin nimelle.

Mikäli haluta myöhemmin vaihtaa sivun taustaa, toista vaiheet 1...3.
  1. Hyväksy OK:lla.

Aiheeseen liittyvää

Ylä- ja alatunnisteista

Käsiteltävään sivuun perustuvan sivutyylin luominen

Luvun nimi ja numero ylä- tai alatunnisteeseen

Ylä- ja alatunnisteiden muotoilu