Rivinumeroiden lisääminen

Jump to: navigation, search

LibreOffice voi lisätä rivinumerot joko koko asiakirjaan tai valittuihin asiakirjan kappaleisiin. Rivinumerot tulostuvat asiakirjassa. Käyttäjä voi määrittää rivinumerovälin, aloittavan rivinumeroin ja sen, lasketaanko tyhjät rivit tai kehysten rivit. Rivinumeroiden väleihin voidaan lisätä erotinmerkki.

Note.png Rivinumerot eivät ole käytettävissä HTML-tiedostomuodossa.

Rivinumeroiden lisääminen koko asiakirjaan

1. Valitse Työkalut - Rivien numerointi.
  2. Valitse Näytä numerointi ja valitse sitten tarpeelliset asetukset.
  3. Hyväksy OK:lla.

Rivinumeroiden lisääminen määrättyihin kappaleisiin

1. Valitse Työkalut - Rivien numerointi.
  2. Valitse Näytä numerointi.
  3. Paina F11-näppäintä avataksesi Tyylit ja muotoilut -ikkunan ja napsauta sitten Kappaletyyli-kuvaketta.
  4. Napsauta kakkospainikkeella "Oletus"-kappaletyyliä ja valitse Muuta.

Kaikki kappaletyylit perustuvat "Oletus"-tyyliin.
  1. Click the Outline & Numbering tab.
  2. Tyhjennä Rivien numerointi -alueella Sisällytä tämä kappale rivinumerointiin -valintaruutu.
  3. Hyväksy OK:lla.
  4. Valitse kappaleet, joihin lisäät rivinumerot.
  5. Choose Format - Paragraph, and then click the Outline & Numbering tab.
  6. Merkitse Sisällytä tämä kappale rivinumerointiin.
  7. Hyväksy OK:lla.

Käyttäjä voi myös luoda kappaletyylin, joka sisältää rivinumeroinnin ja käyttää sitä niihin kappaleisiin, joihin haluaa lisätä rivinumeroinnin.

Aloittavan rivinumeron määrääminen

1. Napsauta kappaleessa.
  2. Choose Format - Paragraph, and then click the Outline & Numbering tab.
  3. Merkitse Sisällytä tämä kappale rivinumerointiin -valintaruutu.
  4. Merkitse Aloita alusta tämän kappaleen kohdalla -valintaruutu.
  5. Syötä rivinumero Aloita numerolla -ruutuun.
  6. Hyväksy OK:lla.

Aiheeseen liittyvää

Työkalut - Rivien numerointi

Numerointi ja numerointityylit

Muotoilu - Kappale - Numerointi

Wiki-sivu kappaleiden rivinumeroinnista tyylejä käyttäen