Elementos

Jump to: navigation, search

Equí va atopar símbolos pa inxertar operadores, símbolos, funciones y posibilidaes de formatu disponibles.

Dalgunos exemplos demuestren l'algame de les operaciones.

La ventana de seleición ta estremada en dos árees. Si calca na parte cimera de la ventana sobre un símbolu, nel área inferior van amosase los correspondientes subsímbolos.

Nel menú contestual na ventana Comandos amuésase la seleición clasificada en submenús.

Escoyer Ver - Elementos de les fórmules

Operadores unarios/binarios

Puen escoyese dellos operadores unarios y binarios pa construyir una fórmula de LibreOffice Math. Unario refierser a los operadores qu'afecten un marcador de posición. Binariu refierese a los operadores que coneuten dos marcadores de posición. La zona baxa de la ventana Elementos de Fórmula amuesa los operadores individuales. El menú contestual de la ventana de Comandos tamién contién una llista d'estos operadores, según tamién una llista d'operadores adicionales. Si precisa un operador que nun ta conteníu na ventana d'Elementos, use'l menú contestual o escriba direutamente na ventana de Comandos.

Relaciones

Pue escoyer ente delles relaciones pa estructurar la fórmula de LibreOffice Math. Les funciones de rellación amuésense na parte inferior de la ventana d'Elementos. La llista tamién apaez nel menú contestual de la ventana Comandos. Toles relaciones que nun apaecen na ventana d'Elementos o nel menú contestual puen escribise manualmente na ventana de Comandos.

Operadores de conxuntos

Asigne distintos conxuntos d'operadores a los caráuteres na fórmula de LibreOffice Math. Los operadores individuales amuésense na parte inferior de la ventana Seleición. Vaya al menú contestual na ventana Comandos pa ver una llista idéntica de les funciones individuales. Los operadores que nun s'atopen na ventana Elementos tienen d'escribise directamente na ventana Comandos. Tamién pue inxertar direutamente partes de la fórmula magar que yá esistan los símbolos pa elles.

Funciones

Escueya una función na parte inferior de la ventana. Estes funciones tamién apaecen nel menú contestual de la ventana Comandos. Les funciones que nun apaecen na ventana de Fórmula d'Elementos tienen d'escribise na ventana Comandos.

Operadores

Pue escoyer ente dellos operadores pa estructurar la fórmula de LibreOffice Math. Tolos operadores disponibles amuésense na parte inferior de la ventana Seleición. Tamién apaecen nel menú contestual de la ventana Comandos. Tolos operadores que nun apaecen na ventana Elementos o nel menú contestual tienen d'escribise na ventana Comandos.

Atributos

Pue escoyer ente dellos atributos pa les fórmules en LibreOffice Math. Dellos atributos amuésense na parte inferior de la ventana Seleición. Estos atributos tamién apaecen nel menú contestual de la ventana Comandos. Tolos atributos que nun apaecen na ventana Seleición o nel menú contestual tienen d'escribise na ventana Comandos.

Paréntesis

Pue escoyer ente dellos tipos de paréntesis pa estructurar una fórmula de LibreOffice Math. Los tipos de paréntesis amuésense na parte inferior de la ventana d'Elementos. Estos paréntesis tamién apaecen nel menú contestual de la ventana Comandos. Tolos paréntesis que nun apaecen na ventana Elementos o nel menú contestual tienen d'escribise na ventana Comandos.

Formatos

Pue escoyer ente delles opciones pa dar formatu a la fórmula de LibreOffice Math. Les opciones de formatu amosar na parte inferior de la ventana Seleición. Estes opciones tamién apaecen nel menú contestual de la ventana Comandos.

Otros

Amuesa diversos símbolos matemáticos.

Exemplos de LibreOffice Math

De siguío incluyimos delles fórmules d'exemplu pal usu diariu de LibreOffice Math.

Tables de referencia pa les fórmules

Esta seición de referencia contién llistes de munchos operadores, símbolos, funciones y carauterístiques de formatéu disponibles en LibreOffice Math. Munchos de los comandos que s'amuesen puen inxertase por aciu los iconos de la ventana Elementos o dende'l menú contestual de la ventana Comandos.