Työkalurivit

Jump to: navigation, search

Lyhyesti: tässä on yleiskuvausta LibreOfficen työkalupalkkien oletuskokoonpanoista.

Esitys

Diojen yleisiä komentoja.

Taulukko-palkki

Taulukko-palkissa on taulukkojen työstämiseen tarvittavia toimintoja. Se näkyy, kun tekstikohdistin on taulukossa.

Muokkaa pisteitä -palkki

Muokkaa pisteitä -palkin saa esille valitsemalla monikulmiokohteen ja napsauttamalla Pisteet-kuvaketta.

Kuva-palkki

Kuva-palkkia käytetään yhden tai useamman valitun kuvaobjektin värin, kontrastin ja kirkkauden säätämiseen.

Tekstin muotoilu -palkki

Tekstin muotoilu -palkki näkyy, kun kohdistin on tekstiobjektissa.

Dialajittelunäkymä-palkki

Dialajittelunäkymä-palkki avautuu diojen lajittelunäkymän kanssa.

Viivat ja täyttö -palkki

Viivat ja täyttö -palkin toimintoja ja valintoja käytetään aktiivisessa näkymässä.

Diojen lajittelu -palkki

Diojen lajittelu -näkymässä voidaan käyttää Diojen lajittelu -palkkia.

Jäsennys-palkki

Jäsennysnäkymän Jäsennys-palkissa on usein käytettyjä muokkaustyökaluja. Lisätoimintojen käyttämiseksi napsautetaan kuvakkeen viereistä nuolivalitsinta.

Piirros-palkki

Piirros-palkissa on yleisimmät muokkausvälineet. Napsauttamalla kuvakkeen viereistä nuolta aukeaa työkalupalkki, josta voi valita lisätoimintoja.

Classification Bar

The Classification bar contains tools to help secure document handling.

The Classification toolbar contains listboxes to help in selecting the security of the document, according to the BAF category policy and BAILS levels. LibreOffice will add custom fields in the document properties (File -> Properties, Custom fields tab) to store the classification policy as document metadata.

Go to menu View -> Toolbars and select Classification

Related Topics

Lisää

Lisää-palkilla asiakirjaan lisätään objekteja, kuten kaavioita, laskentataulukoita ja kuvia.

Fonttipaja

Fonttipaja-palkki tulee esille, kun valitaan fonttipajaobjekti.

3D-asetukset

3D-asetukset -palkista säädetään valittujen 3D-objektien ominaisuuksia.

Tilarivi

Tilarivillä näkyy asiakirjan tietoja ja tieto valitusta objektista. Joistakin tilarivin osista aukeaa kaksoisnapautuksella osaan liittyvä valintaikkuna.

Väripaletti

Esitetään tai piilotetaan väripaletti. Esillä olevan väritaulukon muokkaamiseksi valitaan Muotoilu - Alue ja napsautetaan sitten Värit-välilehteä.

Asetukset-palkki

Kun valitaan Näytä - Työkalurivit - Asetukset, saadaan Asetukset-palkki esille.

Oletus-palkki

Oletus-palkki näkyy kaikissa LibreOffice-sovelluksissa.