Tresna-barrak

Jump to: navigation, search

LibreOffice(e)ko tresna-barren konfigurazio lehenetsia azaltzen da informazio orokor honetan.

Aurkezpena

Diapositibentzako komando arruntak.

Taula barra

Taula barrak taulekin lan egitean behar diren funtzioak ditu. Kurtsorea taularen barrura eramatean agertzen da.

Editatu puntuak barra

Editatu Puntuakbarra agertuko da poligono-objektu bat hautatu eta Editatu puntuak ikonoan klik egindakoan.

Irudi-barra

Erabili Irudia barra hautatutako objektu grafikoaren kolorea, kontrastea eta distira ezartzeko.

Testuari formatua emateko barra

Testu-formatua barra bistaratzeko, kokatu kurtsorea testu-objektuaren barruan.

Diapositiba-ikuspegia barra

Diapositiba-ikuspegia barra diapositiba-sailkatzailearen ikuspegiaren bidez irekitzen da.

Marra eta betetzea barra

Marra eta betetzea barrak uneko ikuspegian aplika ditzakezun komandoak eta aukerak ditu.

Diapositiba-sailkatzailea barra

Diapositiba-sailkatzailea ikuspegian, Diapositiba-sailkatzailea barra erabil daiteke.

Eskema-barra

Eskema-ikuspegian, Eskema barrak sarritan erabiltzen diren editatze-tresnak ditu. Egin klik ikono baten ondoko gezian komando osagarriak dituen tresna-barra irekitzeko.

Marrazkia barra

Eskema-ikuspegian, Eskema barrak sarritan erabiltzen diren editatze-tresnak ditu. Egin klik ikono baten ondoko gezian komando osagarriak dituen tresna-barra irekitzeko.

Sailkapen-barra

Sailkapen-barran dokumentuen tratamendu segurua ahalegintzen duten tresnak daude.

The Classification toolbar contains listboxes to help in selecting the security of the document, according to the BAF category policy and BAILS levels. LibreOffice will add custom fields in the document properties (File -> Properties, Custom fields tab) to store the classification policy as document metadata.

Go to menu View -> Toolbars and select Classification

Related Topics

Txertatu

Gehitu objektuak (diagramak, kalkulu-orriak eta irudiak barne) zure dokumentuari.

Fontwork

Forntwork objektu bat hautatzean irekitzen da Fontwork tresna-barra.

3D ezarpenak

Hautatutako 3D objektuen propietateak kontrolatzen ditu 3D ezarpenen tresna-barrak.

Egoera-barra

Dokumentuari buruzko informazioa bistaratzen du egoera-barrak, une honetan hautatutako objektua barne. Egoera-barrako elementu batzuetan klik bikoitza egin dezakezu dagokien elkarrizketa-koadroa irekitzeko.

Kolore-barra

Kolore-barra erakusten edo ezkutatzen du.Bistaratutako kolore-taula aldatzeko, aukeratu Formatua - Area eta ondoren egin klik Koloreak fitxan.

Aukerak barra

Aukerak barra bistaratzeko, aukeratu Ikusi - Tresna-barrak - Aukerak.

Barra estandarra

Barra Estandarra erabilgarri dago LibreOffice aplikazio guztietan.