Tecles d'accesu directu de LibreOffice Impress

Jump to: navigation, search

De siguío numbérase una llista de les combinaciones de tecles de LibreOffice Impress.

Amás van ser válides lescombinaciones de tecles xenerales de LibreOffice.

Note.png Dalgunes de les tecles d'accesu directu puen tar asignaes al sistema del ordenador. Les tecles asignaes al sistema del ordenador nun tán disponibles pa LibreOffice. Intente asignar distintes tecles pa LibreOffice, en Ferramientes - Personalizar - Tecláu, o pal sistema del ordenador.

Tecles de función pa LibreOffice Impress

Tecles d'atayu Efeutu
F2 Editar testu.
F3 Enter Group.
Control + F3 Salir del grupu.
Shift+F3 Doblar
F4 Posición y tamañu
(F5) Ver presentación.
Control + Mayús + F5 Navegador
F7 Revisión ortográfica
Control + F7 Diccionariu de sinónimos
(F8) Editar puntos.
Control + Mayús + F8 Axustar testu al marcu.
F11 Estilu y formatu

Combinaciones de tecles en presentaciones

Tecles d'atayu Efeutu
Esc Finar presentación.
Barra espaciadora o flecha a la derecha o flecha embaxo o Av Pagina o Intro o Enter o N Reproducir efeutu siguiente (si haber y si non, pasar a diapositiva siguiente).
Alt+flecha embaxo Dir a la diapositiva siguiente ensin efeutos de reproducción.
[númberu] + Intro Escriba un númberu de diapositiva y calque Intro pa dir a dicha diapositiva.
flecha derecha o flecha escontra riba o flecha escontra baxo o borráu o P Reproducir efeutu anterior otra vegada. Si nun esiste un efeutu anterior nesta diapositiva, amosar diapositiva anterior.
Alt+AvPag Dir a la diapositiva anterior ensin efeutos de reproducción.
Entamu Saltar a la primer diapositiva de la presentación.
Fin Saltar a la última diapositiva de la presentación en pantalla.
Ctrl+ Re Pág Dir a la diapositiva anterior.
Ctrl+ Av Pág Dir a la diapositiva siguiente
B o . Amosar pantalla en negru hasta que se calque una tecla o se mueva la rueda del mur.
W o , Amosar pantalla en blancu hasta que se calque una tecla o se mueva la rueda del mur.

Combinaciones de tecles na vista normal

Tecles d'atayu Efeutu
Tecla más (+) Averar.
Tecla menos (-) Amenorgar escala.
Tecla Multiplicáu por (×) (tecláu numbéricu) Axustar páxina a la ventana.
Tecla Estremar(÷) (tecláu numbéricu) Aumentar la escala na seleición actual.
Mayús + Control + G Arrexuntar oxetos escoyíos.
Mayús + Ctrl + Alt + A Dixebrar grupu escoyíu.
Ctrl+ clic Entrar nun grupu pa poder editar los oxetos individual que lu componen. Calque fuera del grupu pa volver a el mou normal.
Mayús+Ctrl+ K Combinación
Mayús+Ctrl+ K Estremar l'oxetu escoyíu. Esta combinación namái funciona nun oxetu que fuera creáu cola combinación de dos o más.
Control + tecla más (+) Traer al frente.
Mayús+Ctrl+ tecla más Traer alantre.
Ctrl+ tecla menos Unviar tras.
Mayús+Ctrl+ tecla menos Unviar al fondu.

Tecles d'atayu pa editar testu

Tecles d'atayu Efeutu
Ctrl+signu menos (-) Separtador definíu pol usuariu; separtador inxertáu na pallabra manualmente.
Ctrl + Mayús + signu menos (-) Guión protexíu (nun va usase como separtador silábicu)
Ctrl+Mayús+Espaciu Espaciu protexíu. Los espacios protexíos nun s'interrumpen al final de la llinia y nun s'espanden nel testu xustificáu.
Mayús+Entrar Saltu de llinia ensin cambéu de párrafu
Flecha esquierda Mover el curso a la esquierda
May+Flecha esquierda Mover el cursor con seleición a la esquierda
Ctrl+Flecha esquierda Dir al entamu de la pallabra
Ctrl+Mayús+Flecha esquierda Seleicionar pallabra por pallabra hacia la esquierda
Flecha derecha Mover el cursor a la derecha
Mayús+Flecha derecha Mover el cursor con seleición a la derecha
Ctrl+Flecha derecha Dir al entamu de la pallabra siguiente
Ctrl+Mayús+Flecha derecha Seleicionar pallabra por pallabra hacia la derecha
Flecha arriba Mover el cursor un llinia arriba
May+Flecha arriba Seleición de llinies en direición ascendente
Ctrl+Flecha arriba Mover el cursor al entamu del párrafu anterior.
Ctrl+Mayús+Flecha arriba Seleccione hasta l'entamu del párrafu. La siguiente pulsación de tecla amplía la seleición al entamu del párrafu anterior.
Flecha abaxo Mover el cursor una llinia abaxo
Mayús+Flecha abaxo Seleición de llinies en direición descendente
Ctrl+Flecha abaxo Mover el cursor al final del párrafu. La siguiente pulsación mueve'l cursor al final del siguiente párrafu.
CtrlMayús+Flecha abaxo Seleccione hasta'l final del párrafu. La siguiente pulsación de tecla amplía la seleición al final del párrafu siguiente.
Aniciu Dir al aniciu de la llinia
Mayús+Aniciu Dir y seleicionar l'aniciu d'una llinia
Fin Dir al final de la llinia
Mayús+Fin Dir y seleicionar hasta'l final de la llinia
Ctrl+Aniciu Dir al entamu del bloque de testu de la diapositiva
Ctrl+Mayús+Aniciu Dir y seleicionar testu al iniciu del bloque de testu na diapositiva
Ctrl+Fin Dir al final del bloque de testu de la diapositiva
Ctrl+Mayús+Fin Dir y seleicionar testu al final del documentu
Ctrl+Supr Desanicia'l testu hasta'l final de la pallabra
Ctrl+Retrocesu Desanicia'l testu hasta l'entamu de la pallabra

Nuna llista: desanicia un párrafu delantre del actual.

Ctrl+Mayús+Del Desanicial'l testu hasta'l final de la fras
Control+Mayús+Retrocesu Desanicia'l testu hasta l'entamu de la fras

Tecles d'accesu directu de LibreOffice Impress

Tecles d'atayu Efeutu
Tecla de flecha Mueve l'oxetu escoyíu o la vista de la páxina na direición de la flecha.
Ctrl+ tecla de flecha Muévase na vista de páxina.
Mayús + abasnar Acuta horizontal o verticalmente'l movimientu del oxetu escoyíu.
Ctrl+ abasnar (cola opción Copiar al mover habilitada) Caltenga calcada la tecla Control y arrastre un oxetu pa crear una copia d'él.
Alt tecla Caltenga calcada la tecla Alt pa dibuxar o camudar el tamañu d'oxetos cuando s'abasnar dende'l centru pa escontra fora.
Alt tecla + clic Escoyer l'oxetu asitiáu detrás del oxetu anguaño escoyíu.
Alt + Shift+clic Escoyer l'oxetu asitiáu delantre del oxetu anguaño escoyíu.
Mayús+calcar Escoyer elementos axacentes o un fragmentu de testu. Faiga clic de primeres d'una seleición, muévase hasta'l final d'ésta, y faiga clic col mur mientres caltién calcada la tecla Mayús.
Mayús+abasnar (al camudar tamañu) Caltenga calcada la tecla Mayús al abasnar pa camudar el tamañu d'un oxetu calteniendo les sos proporciones.
Tecla Tabulación Escoyer los oxetos nel orde nel que se crearon.
Mayús+Tab Escoyer oxetos nel orde inversu al de la so creación.
Esc Salir del mou actual.
Entrar Activar un oxetu comodín nuna nueva presentación (namái si ta escoyíu'l marcu).
Control + Intro Mover al siguiente oxetu de testu de la diapositiva.

Si nun hai nengún oxetu de testu y calca Control+Intro va inxertase una nueva diapositiva col mesmu estilu que l'actual.

PageUp Camudar a la diapositiva anterior. Ensin función na primer diapositiva.
PageDown Camude a la diapositiva anterior. Ensin función na última diapositiva.

Salear col tecláu nel clasificador de diapositives

Tecles d'atayu Efeutu
Aniciu/Fin Asitia'l focu na primera/última diapositiva.
Tecles de flecha izquierda/drecha o Re Páx/Av Páx Asitia'l focu na siguiente/anterior diapositiva.
Entrar Cambiar al Mou normal cola diapositiva activa.

Temes rellacionaes

Usar tecles d'accesu directu de LibreOffice Impress

Tecles d'accesu directu (Accesibilidá de LibreOffice)