Werkbalk Lijn en opvulstijl

Jump to: navigation, search

De werkbalk Lijn en opvulstijlbevat functies die in de huidige weergave kunnen worden toegepast.

Stijlen en opmaak

Klik op dit pictogram om het venster Stijlen en opmaak te tonen of verbergen, waar u opmaakprofielen toekent en beheert.

Pictogram
Stijlen en opmaak

Lijn

Stelt de opmaakopties voor de geselecteerde lijn in.

Pictogram
Lijn

Pijlstijl

Opent de werkbalk Pijlpunten. Gebruik de symbolen om de stijl voor het einde van de geselecteerde lijn te definiëren.

Pictogram
Pijlstijl

Lijnstijl

Selecteer de lijnstijl die u wilt gebruiken.

Pictogram
Lijnstijl

Lijndikte

Selecteer de dikte van een lijn. U kunt een maateenheid toevoegen. Een lijndikte van 0 resulteert in een haarlijn met een dikte van één pixel in het uitvoermedium.

Pictogram
Lijndikte

Lijnkleur

Selecteer een kleur voor de lijn.

Pictogram
Lijnkleur

Gebied

Stelt de vuleigenschappen van het geselecteerde tekenobject in.

Pictogram
Vlak

Opvulstijl

Selecteer het type vulling dat u op het geselecteerde tekenobject wilt toepassen.

Pictogram
Opvulstijl

Schaduw

Schaduw

Voegt een schaduw aan het geselecteerde object toe. Als het object al een schaduw heeft, wordt de schaduw verwijderd. Als u op dit pictogram klikt wanneer er geen object is geselecteerd, wordt de schaduw toegevoegd aan het volgende object dat u tekent.

Pictogram
Schaduw