Werkbalk Afbeelding

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Gebruik de werkbalk Afbeelding om de kleur, het contrast en de helderheid voor geselecteerde grafische object(en) in te stellen.

Image Filter Bar

This icon on the Image bar opens the Image Filter bar, where you can use various filters on the selected picture.

Pictogram
Filteren

Afbeeldingenmodus

Toont weergave-attributen voor het geselecteerde afbeeldingsobject. Het ingesloten of gekoppelde afbeeldingsobject in het huidige bestand wordt niet gewijzigd, alleen de weergave van het object verandert.

Celopmaakprofielen
Afbeeldingenmodus

Kleur

Via de werkbalk Kleuren kunt u bepaalde eigenschappen van het geselecteerde object bewerken.

Transparantie

In het waardevak Transparantie kunt u de transparantie in het grafische object verhogen of verlagen. Waarden van 0% (ondoorzichtig) naar +100% (transparant) zijn mogelijk.

Pictogram
Transparantie

Bijsnijden

Maakt het mogelijk om de weergave van een ingevoegde afbeelding bij te snijden. Alleen de weergave wordt bijgesneden, de ingevoegde afbeelding wordt niet gewijzigd. Een afbeelding moet zijn geselecteerd om te kunnen bijsnijden.

In Impress en Draw wordt geen dialoogvenster weergegeven als u op het pictogram klikt, maar zult u acht handvatten zien om bij te snijden. Open het contextmenu van een geselecteerde afbeelding en kies Afbeelding bijsnijden, als u het dialoogvenster wilt gebruiken om bij te snijden.

Sleep aan één van de acht handvatten om bij te snijden om de afbeelding bij te snijden.

Pictogram
Bijsnijden