Verktøylinjer

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Her finner du en oversikt over verktøylinjene i LibreOffice Draw.

Dette er en oversikt over standardoppsettet til verktøylinjene i LibreOffice.

Verktøylinje for tabeller

Verktøylinja for tabeller inneholder funksjonene du trenger for å jobbe med tabeller. Verktøylinja vises når du flytter skrivemerket inn i en tabell.

Statuslinja

Statuslinja viser informasjon om dokumentet og om valgte objekter. Du kan dobbeltklikke på noen av elementene i statuslinja for å åpne et tilhørende dialogvindu.

Fargelinje

Vis eller skjul verktøylinja Fargelinje. For å endre fargepaletten som blir vist, velg Format – Område, og gå til fanen Farger.

Innstillingslinja

Innstillingslinja kan vises med Vis – Verktøylinjer – Innstillinger.

Punktredigeringslinja

Verktøylinja for å redigere punkter kommer fram når du velger et mangekant-objekt og deretter Rediger punkter.

Bildelinje

Bruk Bildelinja til å angi farge, kontrast og lysstyrke for de valgte bildeobjektene.

Tekstformateringslinja

Plasser skrivemerket i et tekstobjekt for å få fram verktøylinja Tekstformatering.

Verktøylinje for linje og fyll

Verktøylinjen, Linje og fylll inneholder funksjoner som passer til redigeringsmodusen.

Tegnelinja

Tegnelinja finner du de vanligste tegneverktøyene.

Sett inn

Skriftforming

Skriftformingslinja åpnes når du velger et skriftformingsobjekt.

3D-innstillinger

Verktøylinja for 3D-innstillinger har funksjoner som kontrollerer egenskapene til valgte 3D-objekter.

Standardlinja

Standardlinja er tilgjengelig i alle LibreOffice-programmer.