Työkalurivit

Jump to: navigation, search

Lyhyesti: osiossa annetaan perustietoja LibreOffice Draw'n työkaluriveistä eli -palkeista.

Lyhyesti: tässä on yleiskuvausta LibreOfficen työkalupalkkien oletuskokoonpanoista.

Taulukko-palkki

Taulukko-palkissa on taulukkojen työstämiseen tarvittavia toimintoja. Se näkyy, kun tekstikohdistin on taulukossa.

Tilarivi

Tilarivillä näkyy asiakirjan tietoja ja tieto valitusta objektista. Joistakin tilarivin osista aukeaa kaksoisnapautuksella osaan liittyvä valintaikkuna.

Väripaletti

Esitetään tai piilotetaan väripaletti. Esillä olevan väritaulukon muokkaamiseksi valitaan Muotoilu - Alue ja napsautetaan sitten Värit-välilehteä.

Asetukset-palkki

Asetukset-palkki saadaan esille valitsemalla Näytä - Työkalurivit - Asetukset.

Muokkaa pisteitä -palkki

Muokkaa pisteitä -palkin saa esille valitsemalla monikulmiokohteen ja napsauttamalla Pisteet-kuvaketta.

Kuva-palkki

Kuva-palkkia käytetään yhden tai useamman valitun kuvaobjektin värin, kontrastin ja kirkkauden säätämiseen.

Tekstin muotoilu -palkki

Tekstin muotoilu -palkki näkyy, kun kohdistin on tekstiobjektissa.

Viivat ja täyttö -palkki

Viivat ja täyttö -palkissa on vallitsevan muokkaustavan mukaisia välineitä.

Piirros-palkki

Piirros-palkissa on piirtämisen keskeiset työkalut.

Lisää

Fonttipaja

Fonttipaja-palkki tulee esille, kun valitaan fonttipajaobjekti.

3D-asetukset

3D-asetukset -palkista säädetään valittujen 3D-objektien ominaisuuksia.

Oletus-palkki

Oletus-palkki näkyy kaikissa LibreOffice-sovelluksissa.