Marrazkietarako laster-teklak

Jump to: navigation, search

Atal honetan, marrazki-dokumentuetarako laster-teklen zerrenda dator.

LibreOffice aplikazioko laster-tekla orokorrak ere erabil ditzakezu.

Note.png Laster-tekla batzuk mahaigaineko sistemari eslei dakizkioke. Mahaigaineko sistemari esleitutako teklak ez dira erabilgarri egongo LibreOffice(e)n. Saia zaitez tekla desberdinak esleitzen LibreOffice(e)n, Tresnak - Pertsonalizatu - Teklatua aukerarekin, edo mahaigaineko sisteman.

Marrazkietarako funtzio-teklak

Laster-teklak Efektua
F2 Testua gehitu edo editatzen du.
F3 Objektu indibidualak editatzeko taldea irekitzen du.
Ctrl+F3 Talde-editorea ixten du.
Maius+F3 Bikoiztu elkarrizketa-koadroa irekitzen du.
F4 Kokalekua eta tamaina elkarrizketa-koadroa irekitzen du.
F5 Nabigatzailea irekitzen du.
F7 Ortografia egiaztatzen du.
Ktrl+F7 Sinonimoak elkarrizketa-koadroa irekitzen du.
F8 Editatu puntuak aktibatzen/desaktibatzen du.
Ktrl+Maius+F8 Markora egokitzen du.
F11 Estiloak eta formatua leihoa irekitzen du.

Marrazkietarako laster-teklak

Laster-teklak Efektua
Plus(+) tekla Handiagotu egiten du.
Minus(-) tekla Txikiagotu egiten du.
Biderketa-tekla (×) (zenbakizko teklatua) Zooma jartzen du orrialde osoa pantailara egokitzeko.
Zatiketa-tekla (÷) (zenbakizko teklatua) Uneko hautapena handiagotzen du.
Ktrl+Maius+G Hautatutako objektuak elkartzen ditu.
Maius+Ktrl+Alt+A Hautatutako taldea banatzen du.
Ktrl+Maius+K Hautatutako objektuak konbinatzen ditu.
Ktrl+Alt+Maius+K Hautatutako objektua deskonbinatzen du.
Ktrl+Shift+ + Aurrera ekartzen du.
Ktrl+ + Aurrerago ekartzen du.
Ktrl+ - Atzerago eramaten du.
Ktrl+Maius+ - Atzera eramaten du.

Bereziki marrazkietarako diren laster-teklak

Laster-teklak Efektua
Orrialdea gora Aurreko orrialdera joaten da
Orrialdea behera Hurrengo orrialdera joaten da
Ktrl+OrrGor Aurreko geruzara joaten da
Ktrl+OrrBeh Hurrengo geruzara joaten da
Gezi-tekla Hautatutako objektua geziaren norabidean mugitzen du.
Ktrl+gezi-tekla Orrialde-ikuspegia geziaren norabidean mugitzen du.
Ktrl-klik egin objektua arrastatzean. Oharra: Lastertekla hau Kopiatu mugitzean aukera Tresnak - Aukerak- LibreOffice Draw - Orokorra aukera markatuta badago besterik ez dabil. (Lehenetsita markatuta dago). Arrastatutako objektuaren kopia sortzen du saguaren botoia askatzean.
Ktrl+Sartu teklatu fokuarekin (F6) tresna-barrako objektu marrazte ikono batean Tamaina lehenetsiko marrazki-objektu bat txertatzen du uneko ikuspegiaren erdian.
Maius+F10 Hautatutako objektuaren laster-menua irekitzen du.
F2 Testu modua sartzen du.
Sartu Testu modua sartzen du, testu-objektu bat hautatuta badago.
Ktrl+Sartu Testu modua sartzen du, testu-objektu bat hautatuta badago. Testu-objekturik ez badago edo orrialdeko testu-objektu batetik bestera joan bazara txandaka, orrialde berria txertatuko da.
Alt Sakatu Alt tekla eta arrastatu saguarekin objektu bat marraztu edo tamainaz aldatzeko zentrotik kanporantza.
Alt+ klik objektu batean Une honetan hautatuta dagoen objektuaren atzeko objektua hautatzen du.
Alt+Mius+klik objektu batean Unean hautatuta dagoen objektuaren aurreko objektua hautatzen du.
Maius tekla objektu bat hautatzean Hautapenean objektu bat gehitu edo kentzen du.
Maius+ arrastatu objektu bat mugitzean Hautatutako objektuaren mugimendua 45 graduren multiploetara mugatuta dago.
Maius+arrastatu objektu bat sortzean edo hari tamaina aldatzean Tamaina mugatzen du, objektuaren aspektu-erlazioa mantentzeko.
Tabulazio-tekla Orrialdeko objektu batetik bestera joaten da haiek sortu ziren ordenan.
Maius+Tabulazioa Orrialdeko objektu batetik bestera joaten da haiek sortu ziren kontrako ordenan.
Ihes Uneko modutik irteten da.

Teklatuaren bidez nabigatzea diapositiba-sailkatzailean

Laster-teklak Efektua
Hasiera/Amaiera Ezarri fokoa lehenengo/azkeneko diapositiban.
Ezker/Eskuin gezi-teklak edo Orria gora/behera Ezarri fokoa hurrengo/aurreko diapositiban.
Sartu Aldatu Ohiko modura aktibo dagoen diapositibarekin.