Automaattisen URL-tunnistuksen estäminen

Jump to: navigation, search

Kirjoitettaessa tekstiä LibreOffice tunnistaa sanan, joka voi olla URL-osoite ja korvaa sanan hyperlinkillä. LibreOffice muotoilee hyperlinkin suorin fonttimäärein (väri ja alleviivaus), joiden ominaisuudet saadaan tietyistä merkkityyleistä.

Jos ei toivota, että LibreOffice tunnistaa URL-osoitteet kirjoitettaessa, ominaisuus voidaan kytkeä pois käytöstä eri tavoin.

URL-tunnistuksen kumoaminen

1. Kun kirjoitat tekstiä ja huomaat, että teksti on juuri muuntunut hyperlinkiksi, paina Ctrl+Z muotoilun kumoamiseksi.
  2. Jos huomaat muuntumisen vasta myöhemmin, avaa hyperlinkin kohdevalikko ja valitse Poista hyperlinkki.

URL-tunnistuksen kytkeminen pois käytöstä

1. Lataa asiakirja, joka on sitä tyyppiä, josta URL-tunnistusta aiot muuttaa.

Jos halut muuttaa tekstiasiakirjojen URL-tunnistusta, avaa tekstiasiakirja.
  2. Valitse Työkalut - Automaattisen korjauksen asetukset
  3. Automaattinen korjaus- valintaikkunasta valitaan Asetukset-välilehti.
  4. Kun tyhjennät URL-tunnistus -ruudun, sanat eivät enää korvaudu hyperlinkeillä.

LibreOffice Writerissa on kaksi valintaruutua URL-tunnistus -rivillä. Ensimmäisen sarakkeen ruutu on jälkikäteistä muokkausta ja toinen kirjoitettaessa tapahtuvaa automaattista korjausta varten.