Aktivera/avaktivera utökade tips

Jump to: navigation, search

Med utökade tips får du en kort beskrivning av funktionen för en viss ikon, textruta eller menypost när markören vilar på objektet.

För att slå på/av utökade tips:

• Välj Verktyg – Alternativ – LibreOffice – Allmänt och markera Utökade tips.

Ett kryss innebär att utökade tips är aktiverad.

Så här aktiverar du utökade tips temporärt:

• Tryck kortkommandot Skift+F1 om du vill aktivera utökade tips tillfälligt.

Muspekaren visar ett frågetecken. Du kan föra den här Hjälpmuspekaren över alla kontrollelement, ikoner och menypunkter och få lite information om respektive kommando. Nästa gång du klickar med musen inaktiveras Hjälpmuspekaren igen.