Laajennetut vihjeet käyttöön ja pois

Jump to: navigation, search

Laajennetut vihjeet antavat lyhyen kuvauksen tietyn kuvakkeen, tekstiruudun tai valikkokomennon toiminnasta, kun osoitinta pidetään kohteen päällä.

Laajennettujen vihjeiden ottaminen käyttöön tai pois käytöstä

• Valitse Työkalut - Asetukset - LibreOffice - Yleistä ja merkitse Laajennetut vihjeet.

Rasti ruudussa merkitsee, että laajennetut vihjeet on aktivoitu.

Laajennettujen vihjeiden tilapäinen käyttöönotto

• Laajennettujen vihjeiden aktivoimiseksi kertaluonteisesti painetaan näppäinyhdistelmää Vaihto+F1.

Hiiren osoittimen vierelle ilmestyy kysymysmerkki. Tämän hiiren ohjeosoittimen voi siirtää kaikkien ohjausobjektien, kuvakkeiden ja valikkokomentojen päälle. Tällöin saa näkyviin komennon kuvauksen. Hiiren ohjeosoitin kytkeytyy pois käytöstä hiirtä napsautettaessa.