Hjelpevinduet i LibreOffice

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search
Warning.png Hjelpesystemet for alle programvareversjonene er basert på de samme kildefilene. Derfor kan noen av funksjonene som er omtalte i hjelpen mangle i denne versjonen av programmet, mens andre funksjoner som kun finnes i en bestemt utgave av programmet ikke er med i hjelp.

Hjelp-vinduet viser den valgte hjelpesiden.

Verktøylinja inneholder viktige funksjoner du kan bruke til å styre hjelpsystemet.

Ikon

Viser eller skjuler navigasjonsfeltet.

Går tilbake til forrige side.

Går videre til neste side.

Ikon

Går til første side i dette hjelpemnet.

Ikon

Skriver ut denne siden.

Ikon

Legger siden til i bokmerkene dine.

Søkeknapp

Åpner dialogvinduet Finn på denne siden.

Disse kommandoene kan også finnes via sprettoppmenyen i hjelpedokumentet.

Hjelpeside

Du kan kopiere tekst fra hjelpen til utklippstavla ved hjelp av de vanlige kommandoene i operativsystemet. For eksempel:

1. På en hjelpeside merker du teksten du vil kopiere.
  2. Trykk Ctrl + C.

Slik søker du i hjelpesiden som vises:

1. Trykk på Finn på denne siden-knappen.

Dialogvinduet Finn på denne siden åpnes.

Du kan også klikke i Hjelp-siden og trykke Ctrl + F.
  2. I Søk etter-boksen skriver du inn hva du vil finne.
  3. Velg søkeinnstillingene du vil bruke.
  4. Trykk Søk.

Hvis du vil finne neste forekomst av søkeordet på denne siden, kan du trykke Søk en gang til.

Navigasjonsfelt

Navigasjonsfeltet i hjelpevinduet inneholder fanene Innhold, Stikkord, Søk og Bokmerker.

Velg andre LibreOffice-hjelpemoduler i lista øverst. Fanene Stikkord og Søk inneholder bare data for den valgte LibreOffice-modulen.

Innhold Viser en indeks med hovedemnene i alle modulene.
Stikkord Viser en indeksliste med nøkkelord for det valgte LibreOffice-modulet.
Søk Lar deg utføre et søk i hele teksten. Søket vil ta med hele innholdet i hjelpen til den valgte LibreOffice-modulen.
Bokmerker Inneholder bokmerker du lager selv. Du kan redigere eller slette bokmerker, eller trykke på dem for å gå til siden som blir pekt på.