La finestra d'ajuda del LibreOffice

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search
Warning.png El sistema d'ajuda de totes les versions del programari està basat en els mateixos fitxers font. Algunes de les funcions descrites a l'ajuda poden no estar incloses en aquesta distribució en particular. Algunes característiques per a aquesta distribució poden no estar descrites en aquesta ajuda.

La finestra d'ajuda mostra la pàgina d'ajuda seleccionada actualment.

La Barra d'eines conté funcions importants per controlar el sistema d'ajuda:

Icona

Amaga i mostra la subfinestra de navegació

Torna enrere a la pàgina anterior

Va a la pàgina següent

Icona

Torna a la primera pàgina del tema d'ajuda actual

Icona

Imprimeix la pàgina actual

Icona

Afegeix aquesta pàgina a les adreces d'interès

Icona de cerca

Obre el diàleg Cerca en aquesta pàgina.

Aquestes ordres també es troben al menú contextual del document d'ajuda.

Pàgina d'ajuda

Podeu copiar del visualitzador d'ajuda al porta-retalls del sistema operatiu amb les ordres de còpia estàndard. Per exemple:

1. En una pàgina d'ajuda, seleccioneu el text que voleu copiar.
  2. Premeu Ctrl+C.

Per cercar a la pàgina d'ajuda actual:

1. Feu clic a la icona Cerca en aquesta pàgina.

S'obre el diàleg Cerca en aquesta pàgina.

També podeu fer clic a la pàgina Ajuda i prémer Ctrl+F.
  2. Al quadre Cerca introduïu el text que voleu cercar.
  3. Seleccioneu les opcions de cerca que voleu utilitzar.
  4. Feu clic a Cerca.

Per cercar la coincidència següent del terme de cerca a la pàgina, torneu a fer clic a Cerca.

Subfinestra de navegació

La subfinestra de navegació de la finestra d'ajuda conté les pestanyes Contingut, Índex, Cerca i Adreces d'interès.

Al quadre de llista ubicat a la part superior podeu seleccionar altres mòduls d'ajuda del LibreOffice. Les pestanyes Índex i Cerca només contenen les dades per al mòdul del LibreOffice seleccionat.

Contingut Mostra un índex dels temes principals de tots els mòduls.
Índex Mostra una llista de paraules clau indexades per al mòdul del LibreOffice seleccionat actualment.
Cerca Us permet fer una cerca a tot el text. La cerca inclourà tots els continguts de l'ajuda del mòdul del LibreOffice actual.
Adreces d'interès Conté adreces d'interès definides per l'usuari. Podeu editar o suprimir adreces d'interès, o fer-hi clic per anar a les pàgines corresponents.