Oletus-palkki

Jump to: navigation, search

Oletus-palkki näkyy kaikissa LibreOffice-sovelluksissa.

Uusi

Luodaan uusi LibreOffice-asiakirja.

Uuden asiakirjan kuvake, jossa lokkeja arkilla
Uusi

Avaa

Opens, opens a remote file or imports a file.

Avauskuvake, jossa avatusta kansiosta nuoli ulos
Avaa tiedosto

Tallenna

Asiakirjasta tehdään säilyvä tiedosto.

Tallennuskuvake, jossa levyke
Tallenna

Tallenna nimellä

Tallennetaan käsiteltävä asiakirja eri paikkaan, eri nimellä tai erityyppisenä kuin aiemmin.

Tallenna nimellä -kuvake, jossa levyke, etiketissään rivejä
Tallenna nimellä

Lähetä asiakirja sähköpostina

Avataan uusi ikkuna oletussähköpostiohjelmaan käyttäen nykyistä asiakirjaa liitteenä tiedostomuoto säilyttäen. Jos asiakirja on uusi ja tallentamaton, käytetään Työkalut - Asetukset - Lataus ja tallennus - Yleistä -lehden tiedostomuotoasetuksia.

Sähköpostin lähetys -kuvake, jossa kirjekuoresta nuoli oikealle
Lähetä asiakirja sähköpostina

Muokkaa tiedostoa

Muokkaa tiedostoa -kuvaketta käytetään muokkaustilan käyttöön ottamiseen ja käytöstä poistamiseen.

Muokkauskuvake, jossa arkki ja kynä
Muokkaa tiedostoa

Sähköposti PDF:änä

Tallennetaan käsiteltävä asiakirja siirrettävään (Portable Document Format) PDF-asiakirjamuotoon, version 1.4 mukaisesti. PDF-tiedosto voidaan näyttää ja tulostaa miltä tahansa alustalta alkuperäinen muotoilu säilyttäen, mikäli ohjelmallinen tuki on asennettu.

PDF-vientikuvake, jossa arkissa rivejä ja kirjaimet PDF
Vie heti PDF:änä

Tulosta heti

Napsauta Tulosta heti -kuvaketta, niin aktiivinen asiakirja tulostuu nykyisin oletusasetuksin. Ne löytyvät Tulostimen asetukset -valintaikkunasta, jonka saa avattua Tulostimen asetukset -valikkokomennolla.

Suoran tulostuksen kuvake, jossa tulostin arkkeineen
Tulosta tiedosto suoraan

When in Writer: - When in Calc: -

Kielentarkistus

Tarkistetaan asiakirjan tai aktiivisen valinnan kirjoitusvirheet.

Kuvake
Kielentarkistus

Automaattinen oikoluku päälle / pois päältä

Oikoluku-kuvake, jossa ABC ja punainen alleviivaus
Automaattinen oikoluku päälle / pois päältä

Leikkaa

Valittu kohde poistetaan asiakirjasta ja kopioidaan leikepöydälle.

Leikkauskuvake
Leikkaa

Kopioi

Jäljennös valinnasta siirretään leikepöydälle.

Kopiointikuvake, jossa kaksi tekstiarkkia
Kopioi

When in Calc:

Liitä

Leikepöydän sisältö lisätään kohdistimen kohdalle. Valitusta alueesta korvataan kaikki tekstit ja objektit.

Liittämiskuvake, jossa kansio ja tekstiarkki
Liitä

Kopioi muotoilu

Ensin valitaan teksti tai objekti, sitten napsautetaan tätä Muotoilu-kuvaketta. Tämän jälkeen napsautetaan toista tekstiä tai vedetään sen yli tahi napsautetaan toista objektia, johon käytetään samaa muotoilua.

Napsauta Kopioi muotoilu -kuvaketta

Kuvake, jossa pensseli

Oletus-palkissa.

Muotoilu-kuvake, jossa pensseli
Kopioi muotoilu

Kumoa

Peruutetaan edellinen komento tai kirjaus. Kun valitaan peruutettavaksi edellistä aiempi komento, napsautetaan Kumoa-painikkeen jälkeistä valintanuolta oletuspalkissa.

Kumouskuvake, jossa vastapäiväinen yläkaarinuoli
Kumoa

Toista

Peruutetaan viimeisin Kumoa-komento. Kun valitaan peruttavaksi viimeistä aiempi Kumoa-vaihe, napsautetaan Toista-painikkeen jälkeistä nuolivalitsinta Oletus-palkissa.

Toistokuvake, jossa myötäpäiväinen yläkaarinuoli
Toista

Hyperlinkki

Avataan valintaikkuna, joka tekee mahdolliseksi luoda ja muokata hyperlinkkejä.

Kuvake
Hyperlinkki-valintaikkuna

When in Writer: - When in Calc: - When in Impress: == Kaavio ==

Luodaan kaavio aktiiviseen asiakirjaan.

{When in Draw: == Kaavio ==

Luodaan kaavio aktiiviseen asiakirjaan.

{= Rakenneselain =

Napsauttamalla Rakenneselain-kuvaketta piilotetaan tai otetaan esille rakenneselain.

Kuvake
Rakenneselain käyttöön/pois käytöstä

When in Writer: - When in Calc: -

Zoomaus ja sivujen asettelu

Loitonnetaan ja lähennetään LibreOfficen näkymää näytöllä. Käytetty zoom- eli suurennuskerroin esitetään prosenttilukuna tilarivillä.

Zoomaus-kuvake, jossa suurennuslasi
Zoomaus

LibreOffice Ohje

Avataan aktiiviselle sovellukselle LibreOffice-ohjeiden pääsivu. Käyttäjä voi selata ohjesivuja, etsiä termiä hakemistosta tai hakea vapaavalintaista tekstiä.

Ohje-kuvake, jossa kysymysmerkki
LibreOffice Ohje

Mitä tämä tarkoittaa?

Näytetään laajennetut vihjeet hiiriosoittimen alla seuraavaan napsautukseen asti.

Ohje-kuvake, jossa kysymysmerkki ja osoitinnuoli
Mitä tämä tarkoittaa?

Lataa URL-osoite

Syötettyyn URL-osoitteeseen perustuva asiakirja ladataan. Käyttäjä voi kirjoittaa uuden URL:n tai valita vanhan luettelosta. Oletuksena näytetään nykyisen asiakirjan koko polku.

Tip.png Enable Load URL with the Visible Buttons command (right-click the toolbar).