Barra estandarra

Jump to: navigation, search

Barra Estandarra erabilgarri dago LibreOffice aplikazio guztietan.

Berria

LibreOffice(e)ko dokumentu berri bat sortzen du.

Icon
Berria

Ireki fitxategia

Opens, opens a remote file or imports a file.

Ikonoa
Ireki fitxategia

Gorde

Uneko dokumentua gordetzen du.

Icon
Gorde

Gorde honela

Uneko dokumentua beste leku batean edo beste fitxategi-izen edo fitxategi mota batekin gordetzen du.

Icon
Gorde honela

Dokumentua mezu elektroniko gisa

Mezu berri bat sortzen du zure posta-bezero lehenetsian uneko dokumentua eranskin gisa duela. Uneko fitxategi-formatua erabilitzen da. Dokumentua berria bada, eta gorde gabe balego, Tresnak - Aukerak - Kargatu/Gorde - Orokorra erabiliko litzateke.

Icon
E-mail Document

Editatu fitxategia

Erabili Editatu fitxategia ikonoa editatze modua aktibatzeko edo desaktibatzeko.

Ikonoa
Editatu fitxategia

Esportatu PDF gisa

Uneko fitxategia Portable Document Format-en (PDF) gordetzen du. PDF formatu bat edozein plataformatan ikusi eta inprima daiteke jatorrizko formatua mantenduz, baldin eta dagokion softwarea instalatuta badago.

Icon
Esportatu zuzenean PDF gisa

Inprimatu fitxategia zuzenean

Egin klik Inprimatu fitxategia zuzenean ikonoan dokumentu aktiboa uneko inprimatze-ezarpen lehenetsiekin inprimatzeko. Hauek Inprimagailuaren konfigurazioa elkarrizketa-koadroan aurkituko dituzu, Inprimagailu-ezarpenak menu-komandoren bidez ireki dezakezu.

Icon
Inprimatu fitxategia zuzenean

When in Writer: - When in Calc: -

Ortografia-egiaztatzea

Dokumentuan edo uneko hautapenean ortografia-errorerik badagoen begiratzen du.

Icon
Ortografia eta gramatika

Ortografia-egiaztatze automatikoa jarri/kendu

Ikonoa
Automatic Spell Checking On/Off

Ebaki

Hautapena kentzen du eta arbelean kopiatzen du.

Icon
Ebaki

Kopiatu

Hautapena arbelean kopiatzen du.

Icon
Kopiatu

When in Calc:

Itsatsi

Arbelaren edukia kurtsorearen kokalekuan txertatzen du, eta hautatuta dagoen edozer testu edo objektu ordezten du.

Ikonoa
Itsatsi

Formatuaren brotxa

First select some text or an object, then click this icon. Then click on or drag across other text or click an object to apply the same formatting.

Click the Clone Formatting icon

Icon

on the Standard toolbar.

Icon
Clone Formatting

Desegin

Azken komandoa edo idatzitako azken sarrera alderantzikatzen du. Alderantzikatu nahi duzun komandoa hautatzeko, egin klik Barra estandarreko Desegin ikonoaren ondoan dagoen gezian.

Icon
Desegin

Berregin

Azken desegin komandoaren emaitza alderantzikatzen du. Alderantzikatu nahi duzun desegin komandoa hautatzeko, egin klik Barra estandarreko Berregin ikonoaren ondoan dagoen gezian.

Icon
Berregin

Hiperesteka

Hiperestekak sortzeko eta editatzeko leihoa irekitzen da.

Icon
Hiperestekaren elkarrizketa-koadroa

When in Writer: - When in Calc: - When in Impress: == Diagrama ==

Diagrama bat sortzen du uneko dokumentuan.

{When in Draw: == Diagrama ==

Diagrama bat sortzen du uneko dokumentuan.

{= Nabigatzailea =

Nabigatzailea erakusteko eta ezkutatzeko, egin klik Erakutsi/Ezkutatu nabigatzaileaikonoan.

Icon
Erakutsi/Ezkutatu nabigatzailea

When in Writer: - When in Calc: -

Zooma eta ikuspegiaren diseinua

LibreOffice(r)en pantaila-bistaratzea txikitzen edo handitzen du. Uneko zoom-faktorea ehuneko gisa bistaratzen da Egoera barran.

Ikonoa
Zooma

LibreOffice laguntza

Uneko aplikazioari buruzko LibreOffice laguntza irekitzen du. Laguntzako orrietan zehar batetik bestera ibil zaitezke, edo indizeko terminoak edo edozein testu bila ditzakezu.

ikonoa
LibreOffice laguntza

Zer da hau

Laguntza-iradokizunak erakusten ditu saguaren erakuslearen azpian, harik eta hurrena klik egin arte.

ikonoa
Zer da hau

Kargatu URLa

Loads a document specified by an entered URL. You can type a new URL, edit an URL, or select one from the list. Displays the full path of the current document.

Tip.png Enable Load URL with the Visible Buttons command (right-click the toolbar).