Amosar funciones de dibuxu

Jump to: navigation, search

Faiga clic p'abrir o zarrar la barra Dibuxu, dende la que pue amestar formes, llinies, testu y llamaes al documentu actual.

La barra de ferramientes Dibuxo de los documentos de Writer y Calc pue activase y desactivar por aciu l'iconu correspondiente na barra d'herramienta estándar.

Iconu
Amosar funciones de dibuxu
Tip.png You can change which buttons are visible in the toolbars. Right-click a toolbar to access the Visible Buttons command.

Seleición

Iconu
Dexa escoyer oxetos nel documentu actual. Pa escoyer un oxetu, calque nél cola flecha. Pa escoyer más d'un oxetu, arrastre un marcu de seleición alredor de los oxetos. P'amestar un oxetu a una seleición, calque Mayús y de siguío calque nel oxetu.

Line

Iconu
Dibuxa una llinia recta al abasnar el cursor pol documentu actual. P'acutar la llinia a 45 graos, caltenga calcada la tecla Mayús al abasnar.
Tip.png Pa escribir testu nuna llinia, faiga doble clic na llinia y escriba o pegue'l testu. La direición del testu correspuende a la direición na que s'abasnó pa crear la llinia. Pa anubrir la llinia, escueya Invisible nel cuadru Estilu de llinia de la barra Propiedaes del oxetu de dibuxu.

Rectángulu

Iconu
Dibuxa un rectángulu al abasnar nel documentu actual. Pa dibuxar un cuadráu, caltenga calcada la tecla Mayús al abasnar. Faiga clic onde deseye asitiar una de les esquines del rectángulu y arrastre hasta conferi-y el tamañu que deseye.

Elipse

Iconu
Dibuxa un óvalu al abasnar nel documentu actual. Calque onde deseye dibuxar l'óvalu y arrastre hasta algamar el tamañu deseyáu. Pa dibuxar un círculu, caltenga calcada la tecla Mayús al abasnar.

Polígonu

Iconu

Dibuxa una llinia compuesta de dellos segmentos rectos. Arrastre pa dibuxar un segmentu, faiga clic onde quiera definir el puntu final del mesmu y arrastre pa dibuxar un nuevu segmentu. Faiga doble clic pa finar la llinia. Pa crear una forma zarrada, faiga doble clic nel puntu inicial de la llinia.

Si al dibuxar caltién calcada la tecla Mayús, los puntos nuevos van abasnase namái n'ángulos de 45 graos.

Pa camudar de forma interactiva los puntos d'un polígonu, active el mou Modificar puntos.

Curva

Iconu
Dibuxa una curva de Bézier nidia. Faiga clic sobre la posición na que deseye empecipiar la curva, arrastre, suelte, mueva'l punteru a la posición na que deseye finar la curva y calque. Mueva'l punteru y vuelva faer clic p'amestar un segmentu rectu a la curva. Faiga doble clic pa completar la curva. Pa crear una forma zarrada, faiga doble clic nel puntu inicial de la curva. L'arcu de la curva determinar la distancia arrastrada.

Llinia a mano alzada

Iconu
Dibuxa una llinia a mano alzada al abasnar el cursor pol documentu actual. Pa finar la llinia suelte'l botón del mur. Pa dibuxar una forma zarrada, suelte'l botón cerca del puntu inicial de la llinia.

Arcu

Iconu
Dibuxa un arcu nel documentu actual. Pa dibuxar un arcu, arrastre un óvalu hasta algamar el tamañu deseyáu y faiga clic pa definir el puntu inicial del arcu. Mueva'l punteru a la posición na que deseye asitiar el puntu final y faiga clic. Nun ye necesariu faer clic sobre l'óvalu. Pa dibuxar un arcu a partir d'un círculu, caltenga calcada la tecla Mayús al abasnar.

Sector de la elipse

Iconu
Dibuxa una forma rellena, definida pol arcu d'un óvalu y dos radios, nel documentu actual. Pa dibuxar un sector d'elipse, arrastre un óvalu hasta algamar el tamañu deseyáu y calque pa definir el primer radiu. Mueva'l punteru a la posición na que deseye asitiar el segundu radiu y calque. Nun ye necesariu calcar sobre l'óvalu. Pa dibuxar un sector de círculu, caltenga calcada la tecla Mayús al abasnar.

Segmentu de círculu

Iconu
Dibuxa una forma rellena, definida pol arcu y el diámetru, nel documentu actual. Pa dibuxar un segmentu de círculu, arrastre un círculu hasta algamar el tamañu deseyáu y faiga clic pa definir el puntu inicial del diámetru. Mueva'l punteru a la posición na que deseye asitiar el puntu final del diámetru y faiga clic. Nun ye necesariu faer clic sobre'l círculu. Pa dibuxar un segmentu d'elipse, caltenga calcada la tecla Mayús al abasnar.

Text Box

Iconu
Dibuxa un cuadru de testu con direición de testu horizontal al abasnar nel documentu actual. Arrastre un cuadru de testu del tamañu que deseye en cualquier llugar del documentu y, de siguío, escriba o pegue testu nél. Xire'l cuadru de testu pa inclinar el testu.

Animación de testu

Iconu
Inxerta testu animáu con direición horizontal nel documentu actual.

Lleenda

Iconu
Dibuxa una llinia qu'acaba nun cuadru de lleenda rectangular con direición de testu horizontal dende'l llugar del que s'abasnar nel documentu actual. Pa camudar el tamañu de la llamada arrastre una de les sos maniyes. P'amestar testu calque sobre'l borde de la llamada y escriba o pegue'l testu. Pa camudar una llamada rectangular por una arrondada, arrastre la maniya de la esquina de mayor tamañu cuando'l punteru adquiera la forma d'una mano.

Formes básiques

Abra la barra de ferramientes Formes básiques, que dexa inxertar gráficos nel documentu.

Iconu
Formes básiques

Formes de símbolos

Abre la barra de ferramientes Formes de símbolos, que dexa inxertar gráficos nel documentu.

Iconu
Formes de símbolos

Fleches de bloque

Abre la barra de ferramientes Fleches de bloque, que dexa inxertar gráficos nel documentu.

Iconu
Fleches de bloque

Diagrama de Fluxu

Abre la barra de ferramientes de Diagrama de Fluxu d'onde pue inxertar gráficos nel documentu.

Iconu
Diagrames de fluxu

Llamaes

Abre la barra de ferramientes Llamaes, que dexa inxertar gráficos nel documentu.

Iconu
Llamaes

Estrelles y banderes

Abre la barra de ferramientes d'Estrelles y banderes onde pue inxertar gráficos nel documentu.

Iconu
Estrelles

Puntos

Dexa editar puntos nel dibuxu.

Galería de Fontwork

Opens the Fontwork dialog from which you can insert styled text not possible through standard font formatting into your document.

Iconu
Galería de Fontwork

Dende ficheru

Iconu
Image

Activar o desactivar extrusión

Activa y desactiva los efeutos 3D pa los oxetos escoyíos.

Soporte de los idiomes asiáticos

Estos comandos solo tán activos al habilitar la compatibilidá con idiomes asiáticos en Ferramientes - Opciones - Configuración d'idioma - Idiomes.

Lleenda vertical

Iconu
Dibuxa una llinia qu'acaba nun cuadru de llamada rectangular con direición d'escritura vertical dende'l llugar del que s'abasnar nel documentu actual. Pa camudar el tamañu de la llamada arrastre una de les sos maniyes. P'amestar testu calque sobre'l borde de la llamada y escriba o pegue'l testu. Pa camudar una llamada rectangular por una arrondada, arrastre la maniya de la esquina de mayor tamañu cuando'l punteru adquiera la forma d'una mano. Namái disponible cuando la compatibilidá con idiomes asiáticos ta activada.

Testu vertical

Iconu
Dibuxa un cuadru de testu con direición de testu vertical al calcar o abasnar nel documentu actual. Faiga clic en cualquier llugar del documentu y escriba o pegue'l testu. Tamién pue mover el cursor al llugar nel que deseye amestar dichu testu, abasnar un cuadru de testu y, de siguío, escribir o apegar el testu nél. Namái disponible cuando la compatibilidá con idiomes asiáticos ta activada.