Registrera och radera databaser

Jump to: navigation, search

Data från valfri databasfil kan registreras i LibreOffice. Att registrera innebär att ange för LibreOffice var data finns, hur de är strukturerade, hur de hämtas med mera. När du har registrerat databasen kan du använda kommandot Visa - Datakälla när du vill använda dataposter från textdokument och kalkylblad.

Så här registrerar du en befintlig databasfil:

1. Välj Verktyg – Alternativ – LibreOffice Base – Databaser.
  2. Klicka påNy och markera databasfilen.

Ta bort en registrerad databas från LibreOffice

1. Välj Verktyg – Alternativ – LibreOffice Base – Databaser.
  2. Markera databasen och klicka på Radera.