Een database registreren en verwijderen

Jump to: navigation, search

Gegevens uit een willekeurig databasebestand kunnen in LibreOffice geregistreerd worden. Registratie betekent dat u LibreOffice vertelt waar de gegevens zich bevinden, hoe ze georganiseerd zijn, hoe u ze kunt ophalen en nog meer. Wanneer de database geregistreerd is, kunt u met de menuopdracht Beeld - Gegevensbron de gegevensrecords uit uw tekstdocumenten en werkbladen oproepen.

Zo registreert u een bestaand databasebestand:

1. Kies Extra - Opties - LibreOffice Base - Databases.
  2. Klik op Nieuw en selecteer het databasebestand.

Zo verwijdert u een geregistreerde database uit LibreOffice:

1. Kies Extra - Opties - LibreOffice Base - Databases.
  2. Selecteer het databasebestand en klik op Verwijderen.