Makron nauhoitus

Jump to: navigation, search
  1. Avaa asiakirja, jolle aiot nauhoittaa makron.
  2. Valitse Työkalut - Makrot - Nauhoita makro.

Jos valikkorivi Työkalut - Makrot - Nauhoita makro puuttuu, varmista, että makrojen nauhoitusominaisuus on sallittu kohdassa Työkalut - Asetukset - LibreOffice - Lisäasetukset.

Näkyville tulee pieni Nauhoita makro -valintaikkuna, jossa on vain yksi painike, nimeltään Lopeta nauhoitus.
  3. Tee toiminnot, jotka haluat nauhoittaa asiakirjaan.

Paina Esc-näppäintä objektin vapauttamiseksi valinnasta, koska makronauhuri ei nykyään nauhoita tätä toimintoa hiiren napsautuksella.
  4. Napsauta Lopeta nauhoitus-painiketta.

Makro-valintaikkuna tulee esille. Siitä käsin voidaan makro tallentaa ja suorittaa.

Kun halutaan keskeyttää nauhoitus makroa tallentamatta, napsautetaan Sulje-painiketta Nauhoita makro -valintaikkunan otsikkoriviltä.
  5. Makron tallentamiseksi valitse ensin kohde, johon haluat tallentaa makron Tallenna makro moduuliin -luetteloruudussa.
  6. Jos haluat tallentaa makron uuteen kirjastoon tai moduuliin, napsauta Uusi kirjasto tai Uusi moduuli -painiketta ja kirjoita kirjaston tai moduulin nimi.
  7. Kirjoita makron nimi Makron nimi -tekstikenttään. Nimenä ei käytetä Basic-avainsanoja.
  8. Napsauta Tallenna.

Makronauhoituksen rajoitukset

Seuraavia toimintoja ei nauhoiteta:

• Ikkunoiden avaamisia ei nauhoiteta.
  • Toimintoja, jotka tapahtuvat jossakin muussa ikkunassa kuin siinä, mistä makro käynnistettiin, ei nauhoiteta.
  • Ikkunan vaihtoa ei nauhoiteta.
  • Toimintoja, jotka eivät liity asiakirjan sisältöön, ei nauhoiteta. Näitä ovat esimerkiksi Asetukset-valintaikkunassa tehtävät muutokset, makrojen järjestely, mukauttaminen.
  • Valinnat nauhoitetaan vain, jos ne tehdään näppäimistöltä (kohdistinta siirtäen), mutta ei hiirtä käytettäessä.
  • Makrojen nauhoitus toimii vain Calc- ja Writer-sovelluksissa.

Aiheeseen liittyvää

Makro

Ohjelmointi LibreOfficessa