Oracle-databaseverbinding

Jump to: navigation, search

Specificeert de opties voor toegang tot een Oracle-database.

Oracle-database

U kunt een JDBC-stuurprogramma gebruiken om een Oracle-database vanuit Solaris of Linux op te roepen. U hebt een ODBC-stuurprogramma nodig om de database vanuit Windows op te roepen.

Op UNIX moet de Oracle-databaseclient met JDBC-ondersteuning geïnstalleerd zijn. De JDBC-stuurprogrammaklasse voor de Solaris Oracle-client versie 8.x bevindt zich in de map <Oracle client>/product/jdbc/lib/classes111.zip. U kunt de nieuwste versie van het stuurprogramma ook van de Oracle-website downloaden.In het vak URL van gegevensbron voert u de locatie in van de Oracle-databaseserver. De syntaxis van de URL is afhankelijk van het databasetype. Raadpleeg de documentatie bij het JDBC-stuurprogramma voor meer informatie.

Voor een Oracle-database is de syntaxis van de URL als volgt:

oracle:thin:@hostnaam:poort:database_naam

• hostnaam is de naam van de machine waarop de Oracle-database uitgevoerd wordt. U kunt 'hostnaam' ook door het IP-adres van de server vervangen.
  • poort is de poort waar de Oracle-database luistert. Vraag de beheerder van uw database om het juiste poortadres.
  • database_naam is de naam van de Oracle-database. Vraag de beheerder van uw database om de juiste naam.

Naam van de Oracle-database

Voer de naam in van de Oracle-database.

URL van server

Voer de URL voor de databaseserver in.

Poortnummer

Voer het poortnummer voor de databaseserver in.

Oracle JDBC-stuurprogrammaklasse

Voer de naam van het JDBC-stuurprogramma in.

Klasse testen

Test de verbinding met de huidige instellingen.

Verificatie

Assistent Database