Documenten openen die in andere indelingen zijn opgeslagen

Jump to: navigation, search

Met behulp van de volgende procedure kunt u een document openen dat in een andere indeling is opgeslagen:

1. Kies Bestand - Openen.
  2. Selecteer een indeling in de keuzelijst Bestandstype.
  3. Selecteer een bestandsnaam en klik op Openen.

Als u in de bestandsdialoogvensters een andere standaard bestandsindeling wilt weergeven, kiest u Extra - Opties - Laden/Opslaan - Algemeen en selecteert u de gewenste indeling als standaardbestandsindeling.

Alle documenten in een map converteren

Open de Assistent, die u stapsgewijs door de bewerking leidt, om alle documenten uit Microsoft Word, Microsoft Excel of Microsoft PowerPoint te kopiëren en converteren naar documenten met de OpenDocument-bestandsindeling. U kunt een bron- en doelmap selecteren, aangeven of u documenten en/of sjablonen wilt converteren, en meer.

When in Writer: == HTML-bestanden in Writer openen ==

• Kies het bestandstype HTML-document om het in LibreOffice Writer/Web te openen. Dit is de standaard voor HTML-documenten in LibreOffice.

U hebt nu de beschikking over alle opties van LibreOffice Writer/Web, zoals HTML-bron weergeven.
  • Kies HTML-document (LibreOffice Writer) om het in LibreOffice Writer te openen.

U hebt nu de beschikking over alle LibreOffice Writer-opties. Niet alle opties die LibreOffice Writer voor documentbewerking biedt, kunnen in HTML-indeling worden opgeslagen.