Muissa tiedostomuodoissa tallennettujen asiakirjojen avaaminen

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Erilaisessa tiedostomuodossa tallennetun asiakirjan voi avata seuraavalla menetelmällä:

1. Valitse Tiedosto - Avaa.
  2. Valitse tiedostomuoto Tiedoston tyyppi -luettelosta.
  3. Valitse tiedoston nimi ja napsauta Avaa.

Jos halutaan tiedostovalintaikkunan aina esittävän oletuksenaan toisen tiedostomuodon, valitaan Työkalut - Asetukset - Lataus ja tallennus - Yleistä ja valitaan tämä tiedostomuoto Oletustallennusmuoto-kenttään.

Kansion kaikkien asiakirjojen muuntaminen

Avataan ohjattu toiminto, joka luotsaa käyttäjän läpi toimenpiteen, jossa kopioidaan ja muunnetaan kaikki Microsoft Wordin, Microsoft Excelin tai Microsoft PowerPointin asiakirjat OpenDocument-tiedostomuotoon. Toiminnossa voidaan valita lähde- ja kohdekansio, määrittää muunnetaanko asiakirjat vai/ja mallit ynnä muuta.

When in Writer: == HTML-tiedostojen avaaminen Writerissa ==

• Valitse tiedoston tyypiksi "HTML-asiakirja", niin LibreOffice Writer/Web avautuu. Tämä on oletuksena HTML-asiakirjoille LibreOffice -ohjelmistossa.

Kaikki LibreOffice Writer/Web -asetukset ovat nyt käytettävissäsi, kuten Näytä HTML-lähdekoodi.
  • Valitse tiedoston tyypiksi "HTML -asiakirja (LibreOffice Writer)", jotta se avautuisi LibreOffice Writeriin.

Kaikki LibreOffice Writerin asetustoiminnot ovat nyt käytettävissä. Kuitenkaan kaikki LibreOffice Writerin muokkausasetukset eivät tallennu HTML-muodossa.