ODBC-anslutning

Jump to: navigation, search

Anger inställningar för ODBC-databaser.

Om du ska kunna redigera eller lägga till poster i en databastabell i LibreOffice, måste tabellen ha ett unikt indexfält.

På Solaris- och Linux-plattformar kan du försöka använda en JDBC-drivrutin i stället för en ODBC-drivrutin. På http://www.unixodbc.org beskrivs ODBC-implementering på Solaris och Linux.

När du ansluter till en Microsoft Access-databas i Windows bör du hellre använda ADO- eller Acess-databasgränssnitt än ODBC.

Note.png Drivrutiner för ODBC medföljer och stöds av databasens tillverkare. LibreOffice stöder endast ODBC 3-standarden.

Namn på ODBC-databasen

Ange sökvägen till databasfilen.

Välj ut

Klicka om du vill öppna en dialogruta där du kan välja ODBC-datakälla:

Välja en datakälla

Välj en datakälla som du vill ansluta till med hjälp av ODBC. Klicka sedan på OK.

Autentisering

Databasguiden