Laajennettua tekstiasettelua käyttävät kielet

Jump to: navigation, search

Tällä hetkellä LibreOffice tukee hindiä, thaita, hepreaa ja arabiaa CTL-kielinä.

Jos valitaan oikealta vasemmalle tekstisuunta, upotettu länsimainen teksti juoksee silti vasemmalta oikealle. Kohdistin reagoi nuolinäppäimiin siten, että Oikea nuolinäppäimellä siirrytään "tekstin loppuun" päin ja Vasen nuolinäppäimellä "tekstin alkuun" päin.

Käyttäjä voi muuttaa kirjoitussuuntaansa painamalla seuraavista näppäimistä:

• Ctrl+Vaihto+D tai Ctrl+Oikea vaihto -näppäin - vaihdetaan oikealta vasemmalle kirjoitussuuntaan
  • Ctrl+Vaihto+A tai Ctrl+Vasen vaihto -näppäin - vaihdetaan vasemmalta oikealle kirjoitussuuntaan
  • Pelkkien muuntonäppäinten yhdistelmät toimivat vain, kun CTL-tuki on käytössä.

Monipalstaisilla sivuilla, osissa tai kehyksissä, jotka on muotoiltu oikealta vasemmalle kirjoitettavalle tekstille, ensimmäinen palsta on oikealla ja viimeinen vasemmalla.

LibreOffice Writerin tekstillä, joka on muotoiltu thai-kielelle, on seuraavat ominaisuudet:

• Tasattu-kohdistetuissa kappaleissa merkkejä venytetään rivien tasaamiseksi marginaaleihin. Muissa kielissä välejä venytetään.
  • Delete-näppäintä käytetään koko yhdistelmämerkin poistamiseen. Askelpalautinta käytetään edellisen yhdistelmämerkin viimeisen osan poistamiseen.
  • Oikea tai Vasen nuolinäppäintä käytetään seuraavaan tai edelliseen yhdistelmämerkin kokonaisuuteen siirtymiseen. Kohdistimen sijoittamiseksi yhdistelmämerkkiin käytetään Alt+nuolinäppäin -yhdistelmää.

Aiheeseen liittyvää

Asiakirjan kielen valinta

Työkalut - Asetukset - Kieliasetukset - Kielet

Työkalut - Asetukset - Kieliasetukset - Laajennettu tekstiasettelu