Llengües que utilitzen la disposició complexa de text

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Actualment, el LibreOffice admet hindi, tailandès, hebreu i àrab com a llengües CTL.

Si seleccioneu el flux de text de dreta a esquerra, el text incrustat occidental segueix executant-se d'esquerra a dreta. El cursor respon a les tecles de fletxa de manera que la fletxa dreta el mou "al final del text" i l'esquerra "al principi del text".

Podeu canviar la direcció d'escriptura del text prement una de les tecles següents:

• Ctrl+Maj+D o bé Ctrl+tecla Maj dreta - canvia a l'entrada de text de dreta a esquerra
  • Ctrl+Maj+A o bé Ctrl+tecla Maj esquerra - canvia a l'entrada de text d'esquerra a dreta
  • Les combinacions de tecles només de modificador només funcionen quan la compatibilitat amb CTL està habilitada.

A les pàgines que contenen diferents columnes, a les seccions o marcs que es formaten amb flux de text de dreta a esquerra, la primera columna és la dreta i l'última és l'esquerra.

Al LibreOffice Writer, el text formatat en tailandès té les característiques següents:

• Als paràgrafs amb alineació justificada, els caràcters s'amplien per anivellar les línies als marges. En altres llengües, s'amplien els espais entre paraules.
  • Utilitzeu la tecla Suprimeix per suprimir un caràcter compost complet. Utilitzeu la tecla Retrocés per suprimir l'última part del caràcter compost anterior.
  • Utilitzeu les tecles de fletxa dreta o esquerra per saltar al caràcter compost anterior o següent. Per posicionar el cursor en un caràcter compost, utilitzeu Alt+tecla de fletxa.

Temes relacionats

Selecció de la llengua del document

Eines - Opcions - Configuració de la llengua - Llengües

Eines - Opcions - Configuració de la llengua - Disposició complexa de text