Infoga diagram

Jump to: navigation, search

Du kan skapa ett diagram med olika metoder:

• Infoga ett diagram baserat på data från celler i Calc eller Writer.

Dessa diagram uppdateras automatiskt när källdatainformationen ändras.
  • Infoga ett diagram med en standarddatamängd, och ange sedan dina egna data för diagrammet i dialogrutan Datatabell.

Dessa diagram går att skapa i Writer, Impress och Draw.
  • Kopiera ett diagram från Calc eller Writer till ett annat dokument.

Dessa diagram är ögonblicksbilder av informationen vid kopieringsögonblicket. De ändras inte när källdata ändras.
Note.png I Calc är ett diagram ett objekt på ett kalkylblad som kan kopieras och klistras in i ett annat blad av samma dokument, dataserien förblir länkad med det ursprungliga dataområdet. Om diagrammet istället klistras in i ett annat Calc-dokument så är den inte längre länkad till den ursprungliga diagramdatan utan får sin egen datatabell.

Diagram i en Calc-tabell

1. Klicka i det cellområde som du vill presentera i diagrammet.
  2. Klicka på ikonen Infoga diagram på verktygsraden Standard.

Du ser en förhandsgranskning av diagrammet samt Diagramguiden.
  3. Följ anvisningarna i Diagramguiden för att skapa diagrammet.

Diagram i ett Writer-textdokument

I ett Writer-dokument kan du infoga ett diagram som bygger på värdena i en Writer-tabell.

1. Klicka i Writer-tabellen.
  2. Välj Infoga - Objekt - Diagram.

Du ser en förhandsgranskning av diagrammet samt Diagramguiden.
  3. Följ anvisningarna i Diagramguiden för att skapa diagrammet.

Diagram baserat på egna värden

• In Writer, Draw or Impress, choose Insert - Chart to insert a chart based on default data.
  • Du kan ändra de förvalda datavärdena genom att dubbelklicka på diagrammet och sedan välja Visa - Diagramdatatabell.