Tekstimuotoisen aineiston tuonti ja vienti

Jump to: navigation, search

Jos halutaan vaihtaa tietoja tietokannan kanssa, jolle ei ole ODBC-linkkiä ja joka ei tue dBASE-tuontia ja -vientiä, voidaan käyttää yleistä tekstimuotoa.

Aineiston tuonti LibreOfficeen

Tekstimuotoiseen tietojen vaihtoon käytetään LibreOffice Calcin tuonti- ja vientisuodatinta.

1. Vie tarvittava aineisto lähdetietokannasta tekstimuodossa, mieluiten CSV-tekstimuodossa. Tässä tiedostomuodossa tietokentät erotellaan erotinmerkeillä, kuten pilkuilla tai puolipisteillä, ja tietueet erotellaan rivinvaihdoilla.
  2. Valitse Tiedosto - Avaa ja napsauta tuotavaa tiedostoa.
  3. Valitse "Teksti CSV" Tiedoston tyyppi -yhdistelmäruudusta. Hyväksy Avaa-painiketta napsauttaen.
  4. Tekstin tuonti -valintaikkuna tulee esille. Päätä, mikä osa tekstiasiakirjan aineistosta tuodaan.

Kun aineisto on LibreOffice Calcin laskentataulukossa, sitä voidaan muokata tarpeen mukaan. Tallenna tiedot LibreOffice-tietolähteenä:

• Tallenna työstettävä LibreOffice Calcin laskentataulukko dBASE-muodossa dBASE-tietokannan kansioon. Tämä tekemiseksi valitse ensin Tiedosto - Tallenna nimellä ja sitten Tiedoston tyyppi-ruutuun "dBASE" ja kansioksi dBASE-tietokannan kansio.

Vienti CSV-tekstimuodossa

Työstettävä LibreOffice-laskentataulukko voidaan viedä tekstimuodossa, jota useat sovellukset pystyvät lukemaan.

1. Valitse Tiedosto - Tallenna nimellä
  2. Valitse Tiedoston tyyppi -kentässä suodatin "Teksti CSV". Anna tiedostonimi ja napsauta Tallenna.
  3. Tekstitiedoston vienti -valintaikkuna avautuu, jossa valitset merkistön sekä kentän ja tekstin erotinmerkit. Hyväksy OK:ta napsauttaen. Ilmoitus varoittaa, että vain aktiivinen taulukko tallennetaan.

Aiheeseen liittyvää

Aineiston tuonti ja vienti Basessa

When in Calc: dBASE-tiedostojen tuonti ja vienti