Help Agent, tips en uitgebreide tips

Jump to: navigation, search

Met behulp van de Help Agent, tips en uitgebreide tips kunt u tijdens het werken Help opvragen.

De Help Agent

De Help Agent wordt automatisch gestart wanneer u een taak uitvoert waarbij u mogelijk hulp nodig hebt. De Help Agent verschijnt in een klein venster in de hoek van het document. Als u de Help bij de taak wilt weergeven, klikt u in het venster van de Help Agent.

Tip.png De Help Agent sluit automatisch na een korte vertraging. Indien u de Help Agent drie keer negeert of sluit als u een bepaalde taak uitvoert, zal de Help Agent niet meer openen voor die taak. Kies Extra - Opties' - LibreOffice - Algemeen' om de Help Agent uit te schakelen.
Tip.png Schakel de Help Agent in- of uit in Extra - Opties - LibreOffice - Algemeen.

Tips

Bovendien kunt u tips gebruiken om de namen van de werkbalkknoppen te bekijken. Laat de cursor op een werkbalkknop rusten om de naam van de knop weer te geven.

Tips worden ook weergegeven voor bepaalde elementen in een document, zoals de namen van hoofdstukken tijdens het bladeren door een lang document.

Tip.png Schakel de tips in of uit in Extra - Opties - LibreOffice - Algemeen.

Uitgebreide tips

Uitgebreide tips bevatten een korte beschrijving van knoppen en opdrachten. Als u een uitgebreide tip wilt weergeven, drukt u op Shift+F1 en plaatst u de muiswijzer op een knop of opdracht.

Tip.png Als u altijd uitgebreide Help in plaats van tips wilt, schakelt u de uitgebreide Help in via Extra- Opties' - LibreOffice - Algemeen'.