Xeneral

Jump to: navigation, search

Na seición Xeneral, pue escoyer la configuración predeterminada pa guardar documentos, según los formatos de ficheru predeterminaos.

Escueya Ferramientes - Opciones - Cargar/Guardar - Xeneral

Cargar

Cargar configuración específica del usuariu xuntu col documentu

Al cargar un documentu, carga la configuración específica del usuariu guardada nel documentu.

Si nun s'escoyó la opción Cargar la configuración d'usuariu al cargar el documentu, van aplicase seya comoquier los siguientes parámetros de configuración específicos del usuariu:

• La configuración s'atopa en Ficheru - Imprentar - Opciones,
  • Nome de la imprentadora-fax,
  • opciones d'espaciu pa párrafos enantes de tables de testu,
  • Información sobre l'anovación automática de enllaces, funciones de campu y diagrames,
  • Información sobre formatos de caráuteres asiáticos.

Los siguientes parámetros de configuración cárguense siempres xuntu col documentu, anque la opción nun tea escoyida:

• fonte de datos xunida al documentu y el so visualización.

Cargar configuración d'impresión xuntu col documentu

Si habilítase, la configuración de la imprentadora va cargar col documentu. Esto va dexar la impresión del documentu nuna imprentadora distinta, si nun camuda manualmente la imprentadora nel cuadru de diálogu d'impresión. Si evacúase, el documentu va imprentar na imprentadora por defeutu. La configuración de la imprentadora va guardar col documentu habilítese o nun ta opción.

Guardar

Guardar un documentu automáticamente

Editar propiedá enantes de guardar

Especifica que se va abrir el cuadru de diálogu Propiedaes cada vez qu'escueya'l comandu Guardar como.

Crear siempres copia de seguridá

Guarda la versión anterior d'un documentu como copia de seguridá cada vez que se guarda'l documentu. Siempres que LibreOffice cree una copia de seguridá, troca la copia de seguridá anterior. La copia de seguridá tien la estensión .BAK.

Pa camudar l'allugamientu de la copia de seguridá, escueya Ferramientes - Opciones - LibreOffice - Rutes, ya ingrese una nueva ruta pa la copia de seguridá.

Guardar información de recuperación automática cada

Especifica que LibreOffice va guardar la información necesaria pa restaurar tolos documentos abiertos en casu de bloquéu. Ye posible indicar l'intervalu de tiempu de guardáu.

Minutos

Especifica l'intervalu de tiempu en minutos pa la opción de recuperación automática.

Tamién guardar automaticamente'l documentu

Especifica que LibreOffice guarda tolos documentos abiertos al guardar la información de recuperación automática. Usa'l mesmu intervalu de tiempu que la recuperación automática.

Guardar les URL relatives al sistema de ficheros

Esta opción dexa escoyer el valor predetermináu pal direicionamientu relativu d'URL nel sistema de ficheros y n'Internet. El direicionamientu relativu namái ye posible si'l documentu orixe y el documentu al que se fai referencia atopar na mesma unidá.

Una direición relativa empieza siempres pol directoriu nel que s'atopa'l documentu. Otra mou, les direiciones absolutes empiecen siempres por un directoriu raigañu. Na tabla siguiente amuésase la diferencia nes sintaxis de les referencies relativu y absolutu:

Exemplos Sistema de ficheros Internet
relativu ../images/img.jpg ../images/img.jpg
absolutu file:///c|/work/images/img.jpg http://myserver.com/work/images/img.jpg
Warning.png L'Ayuda emerxente siempres amuesa una ruta absoluta. Sicasí, al guardar con formatu de ficheru HTML, LibreOffice introduz una ruta relativa, siempres que s'activara esta opción.

Escueya esti cuadru pa escoyer el guardáu relativu de les URL nel sistema de ficheros.

Guardar les URL relatives a Internet

Escueya esti caxellu de verificación pa escoyer el guardáu relativu de les URL a Internet.

Formatu predetermináu de ficheru y configuraciones pa ODF

Versión del formatu ODF

OpenOffice.org 3 y StarOffice 9 introducen carauterístiques nueves que tienen de guardase utilizando el formatu OpenDocument (ODF) versión 1.2. Les versiones anteriores de OpenOffice.org 2 y StarOffice 8 utilicen los formatos de ficheru ODF 1.0/1.1. Estos formatos de ficheru anteriores nun puen almacenar toles postreres carauterístiques incorporaes nes nueves aplicaciones.

Les versiones actuales de LibreOffice puen abrir documentos nos formatos ODF 1.0/1.1 y 1.2.

Cuando se guarda un documentu, pue escoyer si deseya guardalo col formatu ODF 1.2, ODF 1.2 (Estendíu) o nel formatu anterior ODF 1.0/1.1.

Note.png Anguaño, el formatu ODF 1.2 (Estendíu) permite que los ficheros de Draw ya Impress contengan comentarios. Esos comentarios puen inxertase con Inxertar - Comentariu na cabera versión del programa. Los comentarios pierdense cuando se carguen en versiones anteriores del software los ficheros que taben guardaos cola cabera versión del programa.

Ye posible que delles empreses o organizaciones rican documentos ODF col formatu ODF 1.0/1.1. Pue escoyer esi formatu pa guardar nel cuadru de llista. Esti formatu más antiguu nun pue almacenar toles carauterístiques nueves, por tantu siempres que seya posible encamiéntase l'usu del nuevu formatu ODF 1.2 (Estendíu).

El mou Estendíu (compatibilidá) de ODF 1.2 ye mou un más compatible haza atrás que'l estendíu de ODF 1.2. Usa carauterístiques declaraes anticuaes en ODF1.2 y/o ye «compatible pa errores» con versiones más antigües de OpenOffice.org. Pue ser útil si necesita intercambiar documentos ODF con usuarios qu'usen aplicaciones antigües anteriores a ODF1.2 o sólo ODF1.2.

Alvertir cuando nun se va guardar nel formatu de ODF nin nel formatu predetermináu

Pue faese apaecer una alvertencia al guardar un documentu nun formatu que nun seya OpenDocument o que nun se configuró como formatu predetermináu na seición Cargar/Guardar - Xeneral del cuadru de diálogu "Opciones".

Pue escoyese el formatu de ficheru que se va aplicar de forma predeterminada al guardar los diversos tipos de documentos. Por exemplu, si siempres intercambia documentos con otres persones qu'utilicen Microsoft Office, pue especificar que LibreOffice namái utilice como predeterminaos los formatos de ficheru de Microsoft Office.

Tipu de documentu

Especifica'l tipu de documentu pal que quier definir el formatu de ficheru predetermináu.

Siempres guardar como

Especifica que los documentos del tipu escoyíu na esquierda van guardase siempres con esti tipu de ficheru. Pue utilizar el cuadru de diálogu Guardar como pa escoyer otru tipu de ficheru pal documentu actual.