Urejanje hiperpovezav

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Ko kliknete hiperpovezavo v dokumentu Writer ob pritisnjeni krmilki, vaš spletni brskalnik odpre zahtevan spletni naslov. Če ne uporabljate miške, postavite kazalko v hiperpovezavo in odprite kontekstni meni s kombinacijo dvigalka+F10, nato izberite Odpri hiperpovezavo.

Spremenite besedilo hiperpovezave na naslednji način

  • V dokumentih Writer lahko kliknete kamor koli na povezavo in uredite vidno besedilo.

Če zapustite hiperpovezavo, tako da postavite kazalec nekam drugam, bo spremenjeno le vidno besedilo.Če zapustite hiperpovezavo, tako da vnesete znak za presledek neposredno po zadnjem znaku, bodo Samopopravki – če so vključeni – spremenili ciljni URL v enak niz, kakršen je vidno besedilo.*V vseh vrstah dokumentov lahko za urejanje hiperpovezave odprete pogovorno okno Hiperpovezava. Najprej postavite kazalko v hiperpovezavo ali neposredno pred hiperpovezavo, nato kliknite ikono Hiperpovezava v vrstici Standardno.

Spremenite URL hiperpovezave na naslednji način

Spreminjanje atributov vseh hiperpovezav

  1. Odprite okno Slogi in oblikovanje.
  2. Kliknite ikono Znakovni slogi.
  3. Z desnim gumbom kliknite znakovni slog »Internetna povezava« ali »Obiskana internetna povezava« in izberite Spremeni.
  4. V pogovornem oknu izberite nove atribute in kliknite V redu.

Urejanje gumba za hiperpovezavo

Če je hiperpovezava gumb, kliknite obrobo, da ga izberete, ali pa ga kliknite in pri tem držite pritisnjeno izmenjalko. Odprite pogovorno okno Lastnosti v kontekstnem meniju. Besedilo oznake lahko uredite z ukazom »Napis«, naslov pa spremenite v polju »URL«.

Podobne teme

Relativne in absolutne povezave