Hiperhivatkozások szerkesztése

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

Ha egy Writer-dokumentumban Ctrl+kattintást alkalmaz egy hiperhivatkozáson, a webböngésző megnyitja a kért webcímet. Ha nem használ egeret, pozicionálja a kurzort a hiperhivatkozás belsejébe, nyissa meg a helyi menüt a Shift+F10 billentyűkombinációval, majd válassza a Hiperhivatkozás megnyitása menüparancsot.

Hiperhivatkozás szövegének megváltoztatása

  • Writer-dokumentumokban bárhová kattinthat a hiperhivatkozásra, és szerkesztheti a látható szöveget.

Ha úgy hagyja el a hiperhivatkozást, hogy a kurzort máshová pozicionálja, akkor csak a látható szöveg módosul.Ha a hiperhivatkozást úgy hagyja el, hogy egy szóköz karaktert ír be közvetlenül az utolsó karakter után, akkor az Automatikus javítás - ha engedélyezve van - a cél URL-t ugyanarra módosítja, mint ami a látható szöveg.*Minden dokumentumtípus esetén a Hiperhivatkozás párbeszédablak szolgál a hiperhivatkozások szerkesztésére. Először állítsa a kurzort a hiperhivatkozásra vagy közvetlenül a hiperhivatkozás elé, majd kattintson a Hiperhivatkozás ikonra a Standard eszköztáron.

Hiperhivatkozás URL-jének megváltoztatása

Az összes hiperhivatkozás jellemzőinek megváltoztatása

  1. Nyissa meg a Stílusok és formázás ablakot.
  2. Kattintson a Karakterstílusok ikonra.
  3. Kattintson a jobb egérgombbal az "Internet-hivatkozás" vagy a "Meglátogatott internet-hivatkozás" karakterstílusra, majd válassza a Módosítás lehetőséget.
  4. A párbeszédablakban válassza ki az új jellemzőket, majd kattintson az OK gombra.

Hiperhivatkozás-gomb szerkesztése

Ha a hivatkozás egy gomb, akkor kattintson a szegélyre ennek kiválasztásához, vagy nyomja meg az Alt billentyűt a kattintás közben. A helyi menü segítségével nyissa meg a Tulajdonságok párbeszédablakot. Szerkesztheti a „Felirat” alatti címkeszöveget, és módosíthatja a címet az „URL” mezőben.

Kapcsolódó témakörök

Relatív és abszolút hivatkozások