Hyperlinkkien muokkaus

Jump to: navigation, search

Kun Writer-asiakirjan hyperlinkkiä Ctrl-napsautetaan, käytössä oleva WWW-selain avautuu pyydetyn nettiosoitteen kera. Ellei käytetä hiirtä, sijoitetaan kohdistin hyperlinkin sisälle ja avataan kohdevalikko Vaihto+F10 -näppäilyllä ja valitaan sitten Avaa hyperlinkki.

Hyperlinkin tekstin muuttaminen

• Writer-asiakirjoissa voidaan napsauttaa hyperlinkkiä ja muokata näkyvää tekstiä.

Jos hyperlinkistä poistutaan sijoittamalla kohdistin jonnekin muualle, vain näkyvä teksti muuttuu.Jos hyperlinkistä poistutaan kirjoittamalla välilyöntimerkki suoraan viimeisen merkin jälkeen, automaattinen korjaus - jos toiminto on kytketty - muuttaa kohde-URL:n samaksi kuin näkyvä teksti.*Kaikissa asiakirjatyypeissä voidaan avata Hyperlinkki-valintaikkuna hyperlinkkien muokkaamiseksi. Kohdistin sijoitetaan ensin hyperlinkkiin tai välittömästi hyperlinkin eteen ja sitten napsautetaan Oletus-palkin Hyperlinkki-kuvaketta.

Hyperlinkin URL-osoitteen muuttaminen

Hyperlinkkien määreiden muuttaminen yhdellä kertaa

1. Avaa Tyylit ja muotoilu -ikkuna.
  2. Napsauta Merkkityylit-kuvaketta.
  3. Napsauta kakkospainikkeella "Internet-linkki-" tai "Avattu Internet -linkki" -merkkityyliä ja valitse Muuta.
  4. Valitse avautuvassa valintaikkunassa uudet määreet ja hyväksy OK:lla.

Hyperlinkki-painikkeen muokkaaminen

Jos hyperlinkki on painike, se valitaan reunaa napsauttaen tai painetaan Alt-näppäintä napsautettaessa. Avataan kohdevalikosta Ominaisuudet-valintaikkuna. Painikkeen tekstiä voi muokata "Selite"-kentässä ja osoitetta "URL-osoite" -kentässä.

Aiheeseen liittyvää

Suhteelliset ja absoluuttiset linkit