Redigering af hyperlinks

Jump to: navigation, search

Når du Ctrl-klikker på et hyperlink i et Writer-dokument, åbnes din webbrowser med den ønskede webadresse. Hvis du ikke bruger en mus, så placer markøren inde i hyperlinket og åbn genvejsmenuen med Skift+F10, vælg så Åbn hyperlink.

Ændre teksten for et hyperlink som følger

• I Writer-dokumenter kan du klikke et vilkårligt sted i et hyperlink og redigere den synlige tekst.

Hvis du forlader hyperlinket ved at placere markøren et andet sted, vil kun den synlige tekst forandre sig.Hvis du forlader hyperlinket ved at indtaste et mellemrumstegn umiddelbart efter det sidste tegn, så vil Autokorrektur - hvis aktiveret - ændre mål URL'en til at være det samme som den synlige tekst.*I alle dokumentyper kan du åbne dialogen Hyperlink for at redigere et hyperlink. Placer først markøren i hyperlinket eller umiddelbart foran hyperlinket, tryk derefter på Hyperlink ikonet på værktøjslinjen Standard

Ændre URL'en for et hyperlink som følger

Ændre attributten for alle hyperlinks

1. Åbn vinduet Typografier og formatering.
  2. Klik på ikonet Tegntypografier.
  3. Højreklik tegntypografien "Hyperlink" eller "Besøgt hyperlink", og vælg Modificer.
  4. I dialogen, vælg de nye attributter, og klik OK.

Rediger en hyperlinkknap

Hvis hyperlinket er en knap, klik da på kanten for at vælge den, eller hold knappen Alttast nede imens du klikker. Åbn dialogen Egenskaber via genvejsmenuen. Du kan redigere etiketteksten under "Billedtekst," og rette adressen i feltet "URL".

Relaterede emner

Relative og absolutte referencer