Document

Jump to: navigation, search

Hyperlinks naar documenten of doelen in documenten kunnen worden bewerkt op het tabblad Document in het dialoogvenster Hyperlink.

Klik op het pictogram Hyperlink op de werkbalk Standaard en dan op Document

Document

Pad

Voer een URL in voor het bestand dat u wilt openen wanneer u op de hyperlink klikt. Als u geen doelframe opgeeft, wordt het bestand in het huidige document of frame geopend.

Bestand openen

Opent het dialoogvenster Openen, waarin u een bestand kunt selecteren.

Doel bij sprong in document

Doel

Het doel voor de hyperlink in het document dat is opgegeven onder Pad.

Doel in document

Opent het dialoogvenster Doel in document.

URL

De URL die het resultaat is van de gegevens in Pad en Doel.

Andere instellingen

Frame

Voer de naam in van het frame waarin u het gekoppelde bestand wilt openen, of selecteer een vooraf gedefinieerd frame in de lijst. Als u dit vak leeg laat, wordt het gekoppelde bestand in het huidige browservenster geopend.

Formulier

Aangeven of de hyperlink moet worden ingevoegd als tekst of als een knop.

Gebeurtenissen

Opent het dialoogvenster Macro toewijzen, waarin programmacodes kunnen worden toegewezen aan gebeurtenissen, zoals 'Muis op object' of 'Hyperlink activeren'.

Tekst

De zichtbare tekst of de knoplabel voor de hyperlink.

Naam

Voer een naam voor de hyperlink in. LibreOffice voegt een NAME-tag in de hyperlink in.