Tietokannan pikanäppäimet

Jump to: navigation, search

Seuraavassa luetellaan tietokannoissa käytössä olevat pikanäppäimet.

Myös yleiset LibreOffice-pikanäppäimet ovat käytettävissä.

Note.png Eräät pikanäppäimet voivat olla käyttöjärjestelmän käytössä. Nämä näppäinyhdistelmät eivät tällöin ole käytettävissä LibreOffice-pikanäppäiminä. Pyri ottamaan käyttöön eri näppäimet joko LibreOffice-ohjelmistoon valinnassa Työkalut - Mukauta - Näppäimistö tai käyttöjärjestelmään.

Tietokantojen pikanäppäimet

Kyselyn suunnittelussa

Pikanäppäin Tulos
F6 Siirrytään alueelta toiselle kyselyn suunnittelussa.
Delete Taulu poistetaan kyselyn suunnittelusta.
Sarkain Yhdysviiva valitaan.
Vaihto+F10 Avaa kohdevalikon.
F4 Esikatselu
F5 Suoritetaan kysely.
F7 Taulu tai kysely lisätään.

Ohjausobjektin ominaisuudet -ikkuna

Pikanäppäin Tulos
Alt+Alanuolinäppäin Avaa yhdistelmäruudun.
Alt+Ylänuolinäppäin Sulkee yhdistelmäruudun.
Vaihto+Enter Lisää uuden rivin.
Ylänuolinäppäin Kohdistin edelliselle riville.
Alanuolinäppäin Kohdistin seuraavalle riville.
Enter Kentän syöte päättyy ja kohdistin siirtyy seuraavaan kenttään.
Ctrl+F6 Kohdistus siirtyy ensimmäiseen ohjausobjektiin (ellei olla suunnittelutilassa), joka on rakenneselaimessa ensimmäisenä lueteltu.

Pikanäppäimet Basic-valintaikkunoita luotaessa

Pikanäppäin Tulos
Ctrl+Page Up Selataan välilehtiä.
Ctrl+Page Down Selataan välilehtiä.
F6 Siirrytään ikkunasta toiseen.
Sarkain Valitaan kenttiä peräkkäin ikkunassa.
Vaihto+Sarkain Valitaan kenttiä vastasuuntaan.
Ctrl+Enter Lisää valitun ohjausobjektin.
nuolinäppäin

Ctrl+nuolinäppäin

Siirtää valittua ohjausobjektia 1 mm askelilla nuolen suuntaan. Pisteen muokkaustilassa muuttaa valitun ohjausobjektin kokoa.
Ctrl+Sarkain Pisteen muokkaustilassa siirtymien seuraavaan kahvaan.
Vaihto+Ctrl+Sarkain Pisteen muokkaustilassa siirtymien edelliseen kahvaan.
Esc Poistuminen valinnasta.