Zbirka podatkov LibreOffice

From LibreOffice Help
Jump to: navigation, search

V LibreOffice Base lahko dostopate do podatkov, ki so shranjeni v številnih različnih vrstah zbirk podatkov. LibreOffice Base podpira nekatere osnovne datotečne oblike zbirk podatkov, kot je dBASE. Lahko pa LibreOffice Base uporabite tudi za povezavo z zunanjimi relacijskimi zbirkami podatkov, kakršni sta MySQL in Oracle.

Naslednje vrste zbirk podatkov lahko v LibreOffice Base samo berete. Z LibreOffice Base pri teh vrstah zbirk podatkov ni mogoče spremeniti zgradbe zbirke podatkov niti urejati, vstavljati ali brisati zapisov:

  • Datoteke preglednic
  • Besedilne datoteke
  • Podatki adresarja

Kako uporabljamo zbirke podatkov v LibreOffice

  • Če želite ustvariti novo datoteko zbirke podatkov, izberite ukaz Datoteka – Nov – Zbirka podatkov.

Čarovnik za zbirke podatkov omogoča ustvarjanje datoteke zbirke podatkov in registracijo nove zbirke podatkov v LibreOffice.

Note.png Datoteka zbirke podatkov vsebuje poizvedbe, poročila in obrazce za zbirko podatkov kot tudi povezavo do zbirke podatkov, v kateri so shranjeni zapisi. Podatki o oblikovanju so prav tako shranjeni v datoteki zbirke podatkov.
  • Če želite odpreti dokument zbirke podatkov, izberite Datoteka – Odpri. V seznamskem polju Vrsta datoteke omejite pogled na »dokumente zbirke podatkov«. Izberite dokument zbirke podatkov in kliknite Odpri.

Related Topics

Ogledovanje zbirke podatkov

Registriranje in brisanje zbirke podatkov

Ustvarjanje nove zbirke podatkov

Delo s tabelami

Delo s poizvedbami

Delo z obrazci

Ustvarjanje poročil

Izvažanje in uvažanje podatkov v Base

Pregled zbirke podatkov

Meniji

Orodne vrstice

Tipke za bližnjice za zbirke podatkov

Stran wiki o modulu Base